onsdag 1 juni 2016

Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George

Titel: Den lilla bokhandeln i Paris
Författare: Nina George
Format: Inbunden
Antal sidor: 317
Förlag: Bazar förlag
Recensionsexemplar
En världsomsegling på 366 dagar
Månadens bästa bok

"Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?

Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande pråm till bokhandel belägen på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar. Genom att använda sin intuition finner han exakt den bok läsaren behöver, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv; han lider fortfarande kval efter att hans livs stora kärlek försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.

Efter att Perdu slutligen förmått sig att läsa brevet lättar han ankar och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sn förlust. Med sig har han en storsäljande och geniförklarad ung författare med skrivkramp samt en kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv."

----------------
Böcker om böcker är ju någonting som en boknörd absolut inte kan motstå. Det blir inte heller lättare när bokens omslag är väldigt vackert och lockande.Jag kände direkt att det här var en bok för mig!

Tanken på att ordinera olika böcker för olika känslomässiga åkommor är faktiskt rätt så tilltalande och inte alls alltför otrolig. Jag tror de flesta som läser mycket väljer nästa bok efter hur de mår dvs vad som passar sinnesstämningen just då för att man ska må bra.

Miljöbeskrivningarna i den här boken är underbara och man känner dofterna, hör fågelkvittret och känner solen och värmen. Och det här resulterar i att jag faktiskt blir vansinnigt sugen på att åka flodbåt genom franska landsbygden.

Lite här och var dyker det sedan upp en del tankar/idéer/citat kring livet, kärleken och böcker och min tanke varje gång när något sådant dyker upp är "Det där måste jag skriva upp!" så boken är verkligen full med sådant man gärna vill komma ihåg. Jag har faktiskt bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg och den smakbiten kan du läsa HÄR!

Jag är så förtjust i den här boken att den hamnar direkt bland Årets favoriter och jag vet att Den lilla bokhandeln i Paris är en av de väldigt få böcker som jag kommer att läsa om inom en snar framtid och/eller när jag behöver läsa något som får mig att le och bli alldeles varm och mjuk inombords.

Tack till Bazar förlag för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Nina Georges websidaDen lilla bokhandeln i Paris finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden
Bokus Inbunden
CDON Inbunden

3 kommentarer:

  1. Visst är det en bok som gör en alldeles varm :)

    SvaraRadera
  2. ännu en lämplig sommar bok! böcker, bokhandlar, bibliotek, antikvariat kan en boknörd absolut inte motstå

    SvaraRadera