onsdag 27 februari 2013

Broken English

Broken English av Stewart Clark

"Visst är vi i Sverige rätt bra på engelska, eller hur?

'We speak fluid English" skulle man kunna säga.
Eller "We speak English floatingly", eller  nej, hur var det nu igen...

Broken English...nästan perfekt? är sprängfylld med felsägningar. Exemplen är hämtade från dagligt tal, pressmeddelanden, menyer, annonser, skyltar och bruksanvisningar från världens alla hörn."

-----------------------------------------

Visst är det lite nästan lite löjligt, men samtidigt är den en perfekt bok att läsa för att höja stämningen och komma i rätt sinnesstämning. Och för mig är det nostalgi - efter att ha tillbringat en stor del av mitt yrkesliv i engelskspråkiga miljöer så känns det här ack så bekant. På ett av företagen jag arbetade på hade vi faktiskt en egen pärm för just såna här felskrivningar och där samlade vi kopior av flygloggar med roliga felskrivningar. Det var många som tog fram pärmen och läste när vi hade det speciellt tungt någon dag och dom där felskrivningarna blev ett bra samtalsämne vid fikabordet för att lätta upp stämningen.
Fram til. ungefär halva boken är det riktigt roligt och man får sig många skratt, men sen blir det nästan för mycket. Och vissa av "felsägningarna" känna något påhittade och krystade.
Men som en snabb humörhöjare fungerar Broken English alldeles utmärkt.

Broken English finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar