torsdag 7 februari 2013

Hungerelden

Hungerelden av Eriksson & Axlander Sundquist

"Poliskommissarie Jeanette Kihlbergs arbete med att lösa fallen med de döda invandrarpojkarna avbryts när en framgångsrik företagsledare mördas i Stockholm, på ett i det närmaste rituellt sätt. Flera märkliga detaljer gör att det ser ut som hämnd. Men hämnd för vad?
Psykologen Sofia Zetterlund kopplas in för att bistå med en gärningsmannaprofilering. Ett arbete som blir problematiskt då de samtidigt inlett en kärleksrelation.
Jeanettes fortsatta sökande efter den försvunna Victoria Bergman leder inte bara till internatskolan i Sigtuna utan också till Danmark och händelser i det förflutna. Sofia Zetterlund försöker parallellt med sitt arbete som psykolog, att hitta tillbaka till sitt rätta jag."

---------------------------------------------------------

Detta är den andra delen i trilogin Victoria Bergmans svaghet. Första delen, Kråkflickan, var så spännande och intressant att jag hade stora förväntningar inför den här andra delen. Tyvärr så blev jag lite besviken. Visst, den är inte dålig, men det känns som att författarna tappat farten lite grann. Det är inte direkt tråkigt att läsa den här heller, men jag märker att stundtals låter jag ögonen bara följa raderna utan att hjärnan är med. Det är först i den sista tredjedelen av boken som handlingen tar fart igen. Hungerelden når inte riktigt upp till samma nivå som Kråkflickan, men kanske att det känns annorlunda sen när jag väl läst sista delen. Det dyker upp massor av frågor i mitt huvud som jag vill ha svar på - Victorias 'hemliga'' rum och Gao, vad hände med dem? hur går det för Jeanette med att lösa fallen med de döda invandrarpojkarna? Alltså måste jag bara läsa sista delen också...

Sammanfattning av hela trilogin finns här


Köp Hungerelden hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar