måndag 29 april 2013

En nästan vanlig man

En nästan vanlig man av Buthler & Öhrlund

"När miljonkonton, sex och kokain inte längre är nog...
Christofer Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna ä'r inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.

Hans Ecker är Christofers bäste - och kanske ende - vän. POå väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i - mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet."

--------------------------------------

En nästan vanlig man  är en av de böcker som man bara inte kan släppa när man väl har börjat. Man bara vänder sida efter sida för att läsa "lite till".
Själva berättelsen om de här tre Stureplanskillarna som jagar mer spänning i livet får mig osökt att tänka på dom Stureplanskillar i verkliga  som vid ett tillfälle figurerade i pressen efter att ha förnedrat och våldtagit tjejer. Det känns som att själva bakgrunden är lite lika - ett gäng som är vana vid att få allt behöver ännu mer för att kunna uppleva lite mer spänning i livet eftersom allt det vanliga blivit tråkigt och det behövs mer och mer för att kunna uppleva någon spänning. Och spärrarna släpper... Christofer Silfverbielke är en riktig psykopat och det är riktigt fascinerande att följa hur långt han är beredd att gå.

När jag läste Mord.net var jag inte medveten och kollade inte om det kom någon fortsättning. Nu, eftersom jag gillade En nästan vanlig man, så kollade jag och såg att det här är alltså en hel serie om om kommissarie Jacob Colt. Så nu måste jag ju bara fortsätta att läsa hela serien...

En nästan vanlig man finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar