måndag 29 april 2013

Ett snyggt lik

Ett snyggt lik av Peter James

"Tom Bryce tar upp cd-skivan som mannen på pendeltåget glömt på sätet. Och när han försöker hitta ägarens adress genom att stoppa in skivan i sin egen dator blir han vittne till ett mord.
En död kvinna hittas senare i ett rapsfält i utkanten av Brighton och kommissarie Roy Grace får hand om fallet, ett fall som omgärdas av väldigt många frågor: Var är den dödade kvinnans huvud? Vad betyder skarabén som hittas inuti kvinnan? Och vad menar den hysteriske mannen som ringer och säger att han har bevittnat mordet på sin dator?"

-------------------------------------------

Ett snyggt lik tillhör kategorin "mellanböcker"  för mig, dvs böcker som inte kräver speciellt mycket av läsaren och som man inte kommer ihåg speciellt länge efter att sista sidan är läst. 
Ett snyggt lik har en hyfsat spännande intrig och jag gillar faktiskt kommissarie Roy Grace, men så mycket mer är det faktiskt inte. Detta är en sån bok att jag inte ens är frestad att försöka själv klura ut vem som är skurken och varför utan jag bara "vilar" ögonen. Men den är perfekt att ha när man vill läsa utan att behöva engagera sig.

Ett snyggt lik kan köpas hos t exInga kommentarer:

Skicka en kommentar