lördag 3 januari 2015

Årssammanfattning 2014


Antal lästa böcker:179
Antal noveller:2
Totalt antal sidor: 58660
Inbundet:75
Kartonnage:4
Danskt band:19
Häftad:13
Storpocket:2
Pocket: 55
Excess:0
A5-Häfte:7
Lästa rec.ex:82
Köpt: 163
Fått:75
Olästa i bokhyllan:481Lästa böcker under 2014

Favoriter 2014

Kvar olästa i bokhyllan


Rent privat blev 2014 ett katastrofernas år så jag är fortfarande helt förundrad över att jag ändå hann läsa så mycket som jag läste. Men det har nog kanske att göra med att läsande är en perfekt sysselsättning när man behöver tänka på något annat och bara slappna av.
Jag hade bestämt mig för att i möjligaste mån försöka låta bli att kika på olika förlags utgivning/kataloger på nätet och därmed inte bli frestad och det funkade faktiskt bättre än jag trott. Trots det så ökade andelen lästa rec.ex jämfört med tidigare år. Även om det betydde att jag inte minskade antalet olästa böcker i bokhyllan riktigt så mycket som jag hade önskat så är jag inte direkt missnöjd, bland rec.exen fanns en hel del guldkorn som jag ev skulle ha missat annars. Antalet favoriter 2014 blev ju också fler än någonsin tidigare. Ett annat mål 2014 var att försöka bekanta mig närmare med en genre, dvs fantasy,  som jag dittills inte läst så mycket ur och det lyckades över förväntan. Och nu vet jag vilken typ av fantasy som funkar för mig så kanske det kan bli mer i framtiden också.  Tyvärr finns det ett återkommande problem och det är att jag helt enkelt inte kan låta bli att köpa böcker.

6 kommentarer:

 1. Men det är ju bra med olästa böcker i hyllan, ifall syndafloden kommer (typ) så har man något att göra i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så kan man elda med dem ifall elen inte funkar och veden tar slut

   Radera
 2. böcker ska man unna sig! och man ska ha mycket oläst i hyllan för säkerhets skulle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis - det där med "för säkerhets skull" är en viktig detalj!

   Radera
 3. Min sambo råkade säga när vi träffades för ett antal år sedan att 10 000 böcker var nog lite för mycket hemma, men 9 999 st var nog rätt ok! Lite skämtsamt men jag kämpar tappert på! =)

  SvaraRadera