torsdag 1 januari 2015

Factory Reject

Titel: Factory Reject
Författare: Wolfgang Carstens
Illustratör: Janne Karlsson
Format: Häftad
Antal sidor: 72 sid
Förlag: Epic Rites Press

---------------------

Poesi och diktsamlingar är inte nånting jag läser som skönlitterära romaner, dvs rakt av från sidan ett till sista sidan. Oavsett vad det är för poesi så måste jag läsa dem sakta, en i taget lite då och då, känna mig för, smaka på orden och låta dem sjunka in. Än mer gäller detta Wolfgang Carstens verk, där kommer ofta ord, känslor och stäming så nära inpå att jag måste ta tid på mig att låta en sjunka undan innan jag tar itu med nästa.

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i romantisk kärlekspoesi, det blir ofta lite för sockersött för mig. Så det har passat mig perfekt att få ta del av Wolfgang Carstens diktning, där det aldrig blir sockersött, snarare tvärtom.

Hittills har jag hunnit med några häften av Carstens/Karlsson och den här gången har turen kommit till Factory Reject. Den som ska läsa den här diktsamlingen bör ta sig tid att först läsa förordet skrivet av George Anderson för att på så sätt få en grund för läsandet av poesisamlingen.

I Factory Reject visar Carstens upp ännu en ny sida av sin diktning. Den här gången är det inte den råa, bittra eller brutala sidan utan nu är det vardagsrealism det handlar om. Tonen är mer lågmäld och eftertänksam. Någonting jag också uppskattar med Factory Reject är faktiskt också humorn och ironin som lyser igenom en del av dikterna.

Och även i den här gången är boken illustrerad av Janne Karlsson vars illustrationer ger en extra dimension åt läsandet.

Stort tack till Wolfgang Carstens för rec.exet!

Factory Reject finns att köpa hos

Epic Rites Press
Tree Killer Ink2 kommentarer: