tisdag 20 januari 2015

Top Ten Tuesday - Önskelistan

Dags för Top Ten Tuesday som hålls av The Broke and the Bookish. Idag är det valfritt tema så nu gäller det att komma på något själv. Tyvärr är jag så äckligt trött just nu att hjärnan inte riktigt vill hänga så för min del får det bli nånting som är så lätt som möjligt vilket alltså betyder tio böcker jag skulle vilja läsa. En del av dem kommer jag säkert också att skaffa och läsa i år, hoppas jag i alla fall.
.


För in de döda av Hilary Mantel. Har fortfarande Wolf Hall oläst i bokhyllan men skulle gärna vilja ha den här också så den finns där när jag väl kommit så långt att jag kan sätta igång med dessa böcker


Hemlös av Gail Carriger. Håller på med del två just nu så sen är det bara tredje delen kvar.Omgiven av idioter av Thomas Erikson . Efter att ha läst de två första Alex King-böckerna och där kommit i kontakt med Eriksons färgteori så skulole jag gärna vilja läsa mer om den.
Pottungen av Anna Laestadius Larsson. Läste Barnbruden nyligen så nu är det dags för nästa del.Rule Britannia av Johan Hakelius. Jag gillar England och engelska företeelser även om vissa av dem är smått absurda, eller kanske just därför och så fort jag såg den här boken så visste jag att jag bara måste läsa den vid något tillfälle.Silkesmasken av Robert Galbraith. Första delen i Cormoran Strike-serien, Gökens rop, väntar just på sin tur men jag kan inte tänka mig annat än att jag kommer att gilla den och då vore det perfekt att ha nästa del väntande.
Spökstaden av Ransom Riggs. Har läst första delen och tyckte den var ganska OK, och då är det lika bra att fortsätta läsa nästa del också.


The Narrow Road to the Deep North av Richard Flanagan. Kommer inte ihåg varifrån jag fick tipset om den här boken, men det har etsat sig fast i hjärnan så jag är riktigt sugen på att få läsa denna.Vanmakt av Thomas Erikson. Har precis läst de första två delarna i Alex King-serien och är, efter Illdåd, ohjälpligt fast och måste bara följa den här serien.
Vedergällning av Thomas Erikson. Se ovan


Självklart finns det massor med andra böcker också jag skulle vilja läsa, men de här är de som just nu står högst upp på listan.

8 kommentarer:

 1. Omgiven av idioter är en bok som jag också gärna skulle vilja titta i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror den kan vara rätt så intressant!

   Radera
 2. Omgiven av idioter är jag lite nyfiken på och jag tror faktiskt att den står på dotterns önskelista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan nog få en del aha-upplevelser när man läser den!

   Radera
 3. Boken av Johan Hakelius har så himla snyggt omslag, skulle vilja ha den enbart på grund av det!

  SvaraRadera
 4. Jag läste precis ut Barnbruden. Hade ingen aning om uppföljaren, tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att jag la Pottungen på listan då.

   Radera