måndag 19 februari 2018

Tematrio - Idoler

Av någon underlig anledning känner jag mig ganska trött ikväll, ändå har jag faktiskt tagit en tupplur på dagen och så hade Dart och jag vårt lilla kvällsmys i soffan. Jag tänkte alltså vara tidig ikväll med kvällsteet och sen lägga mig och läsa. Men innan det är dags för kvällsteet så måste jag ju delta i Lyrans Tematrio, som den här gången handlar om idoler.Lyran uppmanar

Berätta om tre nuvarande eller tidigare idoler!

----------------------

Det här blir lite avigt för jag har nog aldrig haft några idoler och har det definitivt inte nu.  Men det finns såklart kända personer jag har gillat och gillar...




1 Lemmy Kilmister
Lemmy har alltid varit en sån där typisk "bad boy" som jag gillar och efter att ha läst White Line Fever så gillar jag honom ännu mer...och hade velat träffa honom. Tyvärr så dog han 2015 så vill jag träffa honom så lär det bli om ett antal år när jag själv går över till "andra sidan"

















2. Gene Kelly - skådespelare och dansare på 40-70-talet. Jag älskade att se gamla musikaler och han var min favoritskådis och dansare i dem. Det går ju inte att glömma honom i Singing in the rain! Tyvärr är han också död, han dog 1996.















3. Isabel Allende
Andarnas hus blev min inkörsport till latinamerikansk och spansk litteratur och den är fortfarande en av min absoluta favoritböcker.
Hon var den första framgångsrika kvinnliga författaren i Latinamerika.








9 kommentarer:

  1. Gene Kelly vet jag förstås vem det var men inte Kilmeister. Allende har jag förstås läst och gillat

    SvaraRadera
  2. Gene Kelly och Allende gillar även jag mycket.

    SvaraRadera
  3. Kul att du lyfter fram Allende, hon är bra.

    SvaraRadera
  4. Gene Kelly i Singing in the rain är verkligen en klassiker!

    SvaraRadera
  5. Förutom Gene Kelly var de andra två okända för mig. Allende får jag kolla upp, tack för tips! :)

    SvaraRadera