tisdag 8 april 2014

Tematrio - Kulturgrejer

Den här veckan är jag lite sen med deltagandet i Lyrans tematrio. Hon vill gärna att man berättar om tre kulturella aktiviteter (definiera själva) som man gärna ägnar sig åt!

Som tur är så har jag inga problem med att hitta de aktiviteter jag ägnar mig åt. Vilken tur att det bara var tre!

1. Litteratur såklart! Jag läser och läser och sen läser jag lite till. Skulle gärna besöka/delta i olika evenemang också men hittills har jag haft oturen att det tidsmässigt krockat med annat som jag måste göra i första hand

2. Konst, konsthantverk, antikviteter. Konst är jag nybörjare på men är i alla fall intresserad. Konsthantverk och speciellt keramik (absolut favorit: Gunnar Nylund) och konstglas (favoriter:Ulrika Hydman Vallien, Bertil Vallien, Simon Gate). När det gäller antikviteter är jag allätare hittills men har ännu inte riktigt fallit för möbler utan håller mig, än så länge, till olika slags mindre föremål samt smycken.
Och så måste jag ju lägga till min vän Merlin, hennes bronser är bara så underbara!

3. Mässor osv. Jag älskar olika slags mässor: Antikmässor av olika format (den stora i Stockholm och så mindre antikmässor på andra orter). Matmässan i Stockholm är ett måste varje år.

Och ju mer jag desto mer kommer jag på sånt som jag inte tänkt på, men där är i alla fall de viktigaste tre.


7 kommentarer:

 1. Mässor är trevligt, även bokmässor.
  Mia

  SvaraRadera
 2. Gillar konst, men söker upp ställena där den finns alldeles för sällan...

  SvaraRadera
 3. Ja, litteratur kommer så klart på första plats :) Ulrika Hydman Vallien gillar jag också, men sedan känner jag inte till så mycket mer tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Är så dålig på att gå på mässor, vilket är synd!!

  SvaraRadera
 5. Jag skulle också vilja besöka/delta i olika litteraturevenemang, men det är mycket annat som krockar och ibland är det svårt att ta sig till dem.

  SvaraRadera
 6. En hel del kultur hos dig, inte lika mycket hos mig. Jag är inte så mycket kulturtant, mer en arg tant i kombo med crazy cat lady...

  SvaraRadera
 7. Gamla saker är spännande även om det blir mer loppis än antikviteter för mig :)

  SvaraRadera