söndag 9 september 2018

En smakebit på søndag - Min älskade älskling

Även om det var rätt så varmt ute på lördagen så känns det ändå att hösten nu är här. Speciellt på kvällen blir det lite höststämning eftersom det blir mörkt tidigare. Å andra sidan tycker jag det är rätt så mysigt då att sitta inne och läsa medan maken tittar på tv. På lördagen plockade maken äpplen och det blev faktiskt nästan 100 kg från våra två äppelträd. Vi lär varken hinna äta eller göra nånting hemma med så mycket så det mesta lämnas in till ett musteri så har vi äppelmust hela hösten. På söndagen blir det storkok igen, den här gången ska vi laga kålgryta. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker . Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------------------

Min smakbit kommer från sidan 93 i Min älskade älskling av Gabriel Tallent (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)

"Turtle vaknar med ett ryck, med bultande hjärta och väntar, lyssnar, ögonen klibbiga av vattenbrist, munnen som sandpapper. Någon har råkat sparka bort mittpinnen, och presenningen hänger ner i en båge och är halvfull med vatten, sjunkna löv formar en svart cirkel av slam i botten. Hon väntar, andas, undrar vad det var som väckte henne, om Martin står där utanför, här bredvid stubben, med sitt automatgevär. Sakta, tyst, drar hon fram Sig Sauern och lägger den mot kinden, stålet känns nästan varmt från den instängda värmen i sovsäcken. Hon hör sina egna ansträngda andetag. Hon tänker: Lugna ner dig, men hon kan inte lugna sig, och hon börjar andas snabbare, och hon tänker: De här är illa, det här är riktigt illa."


Du har väl sett att jag lottar ut ett ex av den här boken på bloggen? Regler och anmälan finns HÄR!
13 kommentarer:

 1. Tycker mig ha sett den här boken vid ett flertal tillfällen den senaste veckan eller så.

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Kände inte till den här boken innan den kom med posten för inte så länge sedan.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Ny bok för mig.

  SvaraRadera
 4. Spännande. Den ligger på vänt här hemma.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar inte tält.. men smakbiten var bra!

  SvaraRadera
 6. Först trodde jag det var en vanlig deckare men efter att ha läst på förlaget så blev jag genast mer intresserad. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Takk for smakebiten! Og koselig med epletrær :)

  SvaraRadera
 8. Ny bok för mig, låter lite spännande, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera