onsdag 12 september 2018

Kulturkollos veckoutmaning vecka 37: Sant och brottsligtKulturkollos veckoutmaning den här veckan handlar om True crime och lyder

Veckans utmaning består i att tipsa varandra om riktigt bra skildringar av brott från verkligheten. Topp tre tack! Eller topp fem kanske, om du har svårt att begränsa dig (och vem har inte det, det riskerar att bli en monsterlång lista som möter er på min egen blogg).

-----------------------

Jag hade tidigare en period då jag läste en hel del true crime, men nu har jag läst ganska lite de senaste åren. Alltså blev den här utmaningen rätt så svår för mig. Men jag fick ihop det till slut. Titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken.

Alias Monster av Sue Russel
Om Eileen Wuornos
Kathy Knight av Sandra Lee
En riktigt läskig bok om ett brott som nog vi i Sverige inte hört så mycket om.


Gryningspyromanen: en berättelse om hämnd av David Widlund & Monica Walldén
Jag var nojig ett bra tag med att se till att allt var avstängt och släckt på kvällen efter att ha läst den här boken. Eld och bränder är riktigt läskigt!3 kommentarer:

 1. Kathy Knight kände jag inte till, fy vilket mord! Eld har jag enorm respekt för, inte minst efter den senaste sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kathy Knight var riktigt brutal! Jag hr också respekt för eld och jag blev riktigt nojig efter att ha läst Gryningspyromanen

   Radera
 2. Tre helt nya bekantskaper för mig, ska absolut kolla upp dessa!

  SvaraRadera