torsdag 6 september 2018

Hett i hyllan #160


Dags att gräva fram ännu en av hyllvärmarna till Monicas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------

Ett till av mina loppisfynd

Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Inez och Elsie är tvillingar på det där självklara sättet, ett förbund av två söta, blonda kopior som tjusar alla i sin omgivning.
Men en katastrof i familjen slår in en kil mellan dem. Och när Elsie blir med barn med en man hon inte känner så växer sprickan till en avgrund. Inez tar hand om systerns lilla poke Björn. Elsie ger sig ut till sjöss.
Sextiotalet går mot sitt slut. Björn växer upp till en attraktiv ung man, en popstjärna som väcker allas avund. i hans skugga växer Inez egen dotter Susanne upp, osynlig för alla inklusive sin egen mor.
Denna berättelse om en trasig familj förtätas till ett ödesdrama trettio år senare, då den vuxna Susanne konfronteras med sitt förflutna på ett mycket handgripligt och hotfullt sätt under en resa genom polarisen."


Den här köpte ja år 2013 på en bakluckeloppis för en billig peng och den är faktiskt helt ny, dvs oläst. Iblaqnd kan man ju faktiskt göra precis såna fynd på loppisar när någon t ex fått en bok som de inte är intresserade av att läsa. Jag har läst en bok av den här författaren för länge sedan och det var nog också det som var delorsak till att jag köpte den här. Jag kommer ihåg att jag tyckte bra om boken jag läste en gång i tiden och har hört mycket om Axelssons andra böcker så jag ska nog lägga tillbaka den här i bokhyllan och hoppas på att det vid något tillfällr blir lite tid över att läsa boken.


DU HAR VÄL INTE MISSAT MIN UTLOTTNING HÄR!

5 kommentarer:

 1. Tycker jag känner igen titeln, men jag har inte läst den.

  SvaraRadera
 2. Majgull A har skrivit en annan bok, inte roman, som jag menar borde vara obligatorisk läsning för ALLA. Den heter "Rosario är död". Bygger, tyvärr, på alldeles sanna fakta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosario är död har jag läst och det var nog delvis därför jag köpte den här en gång i tiden.

   Radera
 3. Jag har inte läst den men väl andra av författaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst en bok av henne tidigare.

   Radera