söndag 12 november 2023

En Smakebit på söndag - - Gryning


Det är söndag och det har vi bestämt ska vara en vilodag, dvs vi struntar i träningen idag, maken får sovmorgon och så slipper han stressa på kvällen med att hinna allt som ska göras. På söndagarna är det också dags för En smakebit på söndag som anordnas av norska Astridterese med bloggen Betraktninger. Det går ut på att man bjuder på en smakbit (utan spoilers) ur boken man läser.

Min smakbit kommer från sidan 9 i Gryning (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)av Walter Falk

"LÖRDAG 4 NOVEMBER KL 01.30.
Fiona ligger och vrider sig i sängen. Det går inte att somna så länge hon är ensam. Samma tankar om och om igen. Vart har hennes fästman Peder tagit vägen? Vad har han med hennes försvunna tavla att göra? Varför var polisen här i natt och gick igenom huset?De ville knappt berätta någonting.Månljuset lyser rakt in och Fiona lämnar den varma sängen för att gå bort till fönstret och dra för gardinerna.Hon ser ut över trädgården som är vit av nyfallen snö. Tänker tillbaka till barndomens vintrar, när hon brukade leka bland snödrivorna med sin syster Alexandra.De gjorde alltid en borg bakom skjulet och hade snöbollskrig med mamma Claudia. Nu är mamma och pappa döda och Alexandra har stuckit, lämnat Fiona ensam kvar på Tofstaholms herrgård. Inte helt ensam kanske. Peder är kvar, men nu verkar han också vara på väg bort från henne. Älskar han henne inte längre?" 

18 kommentarer:

 1. Den här var väl nominerad för Spårhunden i år? Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, och första delen Skymning var nominerad till årets bästa barndeckare också.

   Radera
 2. Fartfyllt omslag. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Jag brukar tvärtom tycka det är skönt att träna på helgerna när man har så mycket tid. Men vilodagar är bra de med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilodagar behövs, speciellt för maken. Han går upp kl 06.00 varj4e morgon, utfodrar katterna, tränar med mig på morgonen, tar hand om hela hushållet, tränar med mig på kvällen osv så han behöver sina vilodagar.

   Radera
 4. Vilket snyggt omslag, ser att det är en barnbok, familjens småttingar har nyss fyllt tre så vi får vänta ett tag. Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några år till får de vänta, målgruppen är 9-12 år...

   Radera
 5. spännande omslag, hoppas hunden snäll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är faktiskt mer väluppfostrad än vad man kan tro av bilden

   Radera
 6. Svar
  1. Det var inte så länge sen jag fick de här!

   Radera
 7. bekymmersam situation. hade nog också haft svårt att sova. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. i hennes situation hade jag inte heller kunnat sova. tack för smakebiten!

  SvaraRadera