söndag 17 mars 2013

Den felande länken

Den felande länken av Stefan Tegenfalk

"Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutonm en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.
I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom poisen, utan också leda henne in på en märk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad."

-----------------------------------------------------
Den felande länken är den tredje och sista boken i Tegenfalks trilogi om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.  En av de saker jag gillade med den här boken är att den började med en liten resumé på handlingen i dom två första böckerna. Har man inte alla tre böckerna hemma så att man kan läsa dem direkt efter varandra så är det skönt att kunna få ett litet sammandrag på vad som hänt tidigare. Det är återigen full fart från början till slut. Och jag gillar Walter och Jonna mer och mer, dom är på något sätt så verkliga. Och i den här boken får man se ännu en sida av Walter, som inte kommit fram tidigare.  Det enda som jag har lite svårt för är det här med kloning av själen/medvetandet - det har jag svårt att köpa och då tappar handlingen lite i trovärdighet i mina ögon. Den felande länken är också en bok som man sträckläser precis som dom två tidigar delarna.

Den felande länken finns att köpa hos t ex 
1 kommentar: