måndag 25 mars 2013

Underkastelse - en sexuell självbiografi

Underkastelse - en sexuell självbiografi av Sophie Morgan

"Sophie Morgan skulle kunna vara nästan vilken ung kvinna som helst. Hon är en journalist i trettioårsåldern, intelligent, hade en lycklig barndom och betraktar sig som feminist. Men på ett vis skiljer hon sig från de flesta andra. Hon vill bli dominerad i sängkammaren. Släppa all makt över sin kropp för att ge sig helt till mannen och på så sätt skänka dem båda maximal njutning.
I Underkastelse - en sexuell självbiografi berättar Sophie sin egen historia om hur hon upptäckte sin sexuella läggning och kom att ägna sig åt alltmer avancerade lekar. Ärligt och osminkat avslöjar författarinnan vilken endorfinkick hon fick när hon första gången upplevde underkastelse och sedan bara ville ha mer. Hon beskriver bestraffning, förödmjukelse och smärta hon inte hade kunnat föreställa sig - alltsammans frivilligt, allt för att uppleva njutning."

--------------------------------------------------

Erotik, javisst! Men Underkastelse är lite mer än så. Det har ju kommit ut ganska mnga böcker med BDSM-inslag, t ex 50 nyanser-trilogin och 80 dagar-trilogin, men jag tycker nog att Underkastelse är den av böckerna som kommer närmast sanningen. 50 nyanser är mer en kärleksroman med lite småpikanta detaljer i form av BDSM UltraLight , 80 dagar ger en lite verkligare bild men är fortfarande i grund och botten en kärleksroman med förvecklingar och med inslag av BDSM Light.  I Underkastelse däremot är det här med dominans och underkastelse inte bara ett lite "kinky" inslag, det är det centrala. Det finns många scener med sex i boken och trots att jag själv är en vanlig vaniljvariant så finns det avsnitt som är lite småpirriga, men det finns också avsnitt där reaktionen blir mer "OUCH!" När jag läser sitter jag emellanåt och funderar på varför någon skulle vilja utsätta sig för detta - för en del scener är ganska grova. Som tur är så kommer det ett avsnitt där själva den djupare psykologiska aspekten förklaras på ett sätt som t o m jag förstår. 
Det jag känner efter att ha läst Underkastelse är att jag fått en lite djupare inblick i en verklighet som är så långt borta från min egen som man möjligtvis kan komma men att jag nu ändå lite bättre kan förstå vad som driver en människa till att vilja underkasta sig för att bli sexuellt tillfredsställd.

Tack Lind & Co för att jag fick läsa boken!

Underkastelse finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar