tisdag 26 mars 2013

Hungerspelen-trilogin

Hungerspelen-trilogin av Suzanne Collins

"När Katniss Everdeen blir en av deltagarna i de dödliga Hungerspelen förändras allt. Hon förs till huvudstaden, där hon tränas, stylas och intervjuas. Tillsammans med 24 andra ungdomar ska hon utkämpa en kamp på liv och död, och för att överleva tvingas Katniss bryta mot spelets regler.
Men ingen trotsar regimen ostraffat, och snart inser Katniss att hennes handlingar har satt saker och ting i rörelse som hon inte längre kan kontrollera."

-----------------------------------------------

Nu har alltså även jag läst Hungerspelen-trilogin! Det har ju pratats mycket om dom här böckerna och det är flera som rekommenderar dem, men jag har inte varit särskilt intresserad. Och så dyker trilogin upp på bokrean så det kändes som att det kanske ändå vore bra att läsa den och bilda min egen uppfattning. Vad tyckte jag då? Tyvärr blir det nog bara att lite vagt nja. Jag har lite svårt för såna här framtidsfantasier och tycker inte det ger så mycket.  Och jag blir framför allt inte speciellt engagerad av det som händer i boken, det är alltför verklighetsfrämmande.  Så, tyvärr, ingenting för mig. Men jag kan förstå att den blivit så populär, den är lättläst, det händer mycket och den är spännande.

Hungerspelen-trilogin finns att köpa hos t ex


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar