lördag 2 mars 2013

Nirvanaprojektet

Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk

"Leo Brageler är spårlöst borta. Forskningschefen som är skyldig till flera brutala mord tycks ha försvunnit från jordens yta och i månader står utredningen och stampar. Kriminalkommissarie Walter Gröhn letar förgäves efter öppningar när ett gisslandrama plötsligt leder jakten i en oväntad riktning.

Allt pekar på att Brageler hålls fången, men av vem? Och varför? Samtidigt upstår misstankar om en läcka i utredningen. Någon inom polishusets väggar verkar göra allt för att förhindra att B rageler hittas.

En specialgrupp tillsätts och återigen jobbar Walter och Jonna de Brugge sida vid sida, mot en fiende som hela tiden tycks vara steget före. Frågorna blir allt fler och svaren de hittar allt mer skrämmande. Snart står det klart att morden som Brageler är skyldig till bara utgör toppen av ett isberg."

-----------------------------------------------------------

Nirvanaprojektet är, om möjligt, ännu mer fartfylld än Vredens tid och den är minst lika spännande. Det går med sådan fart att jag ibland har lite svårt att följa med i svängarna. Och det dyker upp fler och fler skurkar som jag inte riktigt får någon koll på vad de är ute efter och vilken gruppering de tillhör. Walter gillar jag fortfarande och i den här boken tar Jonna plats lite mer och det känns som att hon nu påverkats av Walter i ganska hög grad och börjar på ett sätt likna honom mer och mer. Nu kommer också Walters privata problem fram, men till skillnad mot många andra deckare så tar inte de problemen lika stor plats i handlingen utan snarare berättas det om dem för att förklara Walters inställning till Jonna.
Men, vem är Mjasník och hur hänger han ihop med det hela? Jag har nu en hel massa frågor som jag hoppas jag ska få svar på i sista delen av trilogin.

Nirvanaprojektet finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar