fredag 28 juni 2013

Askungar

Askungar av Kristina Ohlsson

"En liten flicka försvinner från ett X2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm.
I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av den man som hon först trodde var en prins och befriare. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen och än en gång förbereder hon sig för flykt.
Fredrika Bergman har svårt att bli accepterad i gruppen där den legendariske kommissarien Alex Recht styr, med ivrige kriminalinspektören Peder Rydh vid sin sida. Som akademiker bland poliser kämpar hon i motvind för att leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.
Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag?"

-----------------------------------------------------------

Jag har sett de här böckerna lite överallt och läst hur bra många tycker att de är. Kanske är det just därför jag , fullt medvetet, undvikit dem lite. Faran med väldigt upphaussade böcker är ju att man har för höga förväntningar på dem och blir sen besviken, så jag försökte hålla mina förväntningar på lagom nivå den här gången. Jag blev inte besviken, men inte heller helt lyrisk.

Askungar är lättläst och spännande och har ett bra tempo i handlingen. Fredrika Bergman är den av huvudpersonerna som jag tycker mest om och jag uppskattar verkligen att för en gångs skull läsa en deckare där tonvikten inte läggs på polisernas/utredarnas personliga problem, utan där det är själva brottet som är det centrala.

Jag har redan  två böcker  till i serien i bokhyllan och om de är lika bra som Askungar så fortsätter jag nog gärna att läsa serien.

Askungar finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza


2 kommentarer: