måndag 17 juni 2013

Lustmordet

Lustmordet av Mehmet Murat Somer

"Att vara Istanbuls mest berömda transvestitdetektiv, nattklubbsägare och datakonsult tar sin tid. När hysteriska Buse söker hjälp måste hon tyvärr tacka nej. Buse har samlat på sig känsliga foton och brev från en mycket mäktig man. När någon vänder upp och ner på Buses lägenhet och senare mördar henne inser vår hjältinna att det är dags att gripa in. Så hon förfinar sina Thaiboxningskunskaper, ålar sig i Audrey Hepburn-klänningen och använder sina formidabla krafter och en charm som tar henne ända in till maktens korridorer."

----------------------------------------------

Nej, det är ingen Nobelpristagarare precis, men det är underhållning - perfekt för lata sommardagar.  Jag är kanske lättroad , har ett lite underligt sinne för humor och en fantasi som galopperar iväg vilt emellanåt, men jag kan inte låta bli att dra på smilbanden åt Istanbuls transor och deras äventyr. Och riktigt se framför mina ögon hur hen, klädd i en ljusblå klänning med helveckad kjol på en ödslig väg tar ett hopp upp i luften för att ge skurken en riktig Thaispark i huvudet.
Det jag är väldigt överraskad av är hur frispråkig Somer är i sin beskrivning av vissa "aktiviteter", det hade jag faktiskt inte väntat mig skulle kunna ges ut i ett land som Turkiet med tanke på machokulturen där.
Jag ser fram emot fler böcker av Somer om Istanbuls transor!

Tack 2244 för rec.exet!

Lustmordet finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar