onsdag 5 juni 2013

Profetmorden

Profetmorden av Mehmet Murat Somer

"Någonting har gått riktigt snett i Istanbul - transvestiter blir mördade av en galen person som polisen inte lyckas få fast, omständigheterna blir mer bisarra vid varje mord. Vår huvudperson, datakonsult på dagarna, känd transvestit, nattklubbsägare och glamourdrottning på nätterna, bättrar på sitt läppstift och höjer insatsen i sin jakt på den religiösa galningen. Inte en lätt uppgift att försöka klämma in en mordutredning mellan ben- och bröstinvaxningar samt alla älskare."

---------------------------------------------

Profetmorden är första delen i en serie Hop-çiki-yaya-deckare.

Jag kommer inte längre ihåg var det var jag för första gången läste om Somers deckarserie, men det  jag kommer ihåg var att jag direkt tänkte att dom där måste jag bara läsa. Själva tanken med att ha en transa som huvudperson i en deckare var så ovanlig att det triggade läslusten direkt.

Boken är inte precis något litterärt mästerverk men den är klart underhållande och lättsam att läsa.  Och jag blev faktiskt smått charmad av både boken och transorna och vill gärna läsa fler Hop-çiki-yaya-deckare av Mehmet Murat Somer.

Profetmorden finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar