söndag 16 juni 2013

Sommardöden

Sommardöden av Mons Kallentoft

"Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten skådat. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badeplats utanför staden. Sommardöden har kommit till Linköping och under några varma julidagar förvandlas drömmen om sommaren till en fruktansvärd mardröm..."

-----------------------------------------

Sommardöden är andra delen i Kallentofts serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Och precis som med Midvinterblod så känns det som att Kallentoft mera koncentrerat sig på Malins privatliv än på själva mordhistorien.  Deckarintrigen tycker jag är rörig och det är emellanåt svårt att följa tankegången.
Redan i Midvinterblod så retade jag mig på de kursiverade avsnitten där det är offrets ande som pratar, men jag hoppades på att det var nånting som bara skulle dyka upp i just den boken. Men inte då, samma slags kursiverade avsnitt finns i Sommardöden också och jag blir lika irriterad igen.
Just nu är jag såpass trött på Malin Fors att jag tar en paus från henne och läser nånting annat emellan, men eftersom jag har två böcker till i serien i bokhyllan så kommer jag alltså att läsa några till om ett tag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar