onsdag 26 juni 2013

Som Zlatan fast bättre

Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer

"Femtonåriga Simons dröm är att en dag bli den bästa fotbollsspelare som världe3n skådat. Han vill bli som Zlatan, fast bättre.
När han får den efterlängtade platsen på fotbollsgymnasiet verkar lyckan först gjord. Men något går fel. Simon blir mer och mer övertygad om att han måste gå ned i vikt för att kunna bli proffs. Det som börjar med några kilon utvecklas snart till en kamp för livet."

--------------------------------------------------

Vilket angeläget och aktuellt ämne! När det gäller ätstörningar så pratas det ju oftast om flickor så det är bra att Niclas Christoffer visar upp att även pojkar kan få ätstörningar.

Som Zlatan fast bättre är väldigt tunn, bara drygt 150 sidor och jag hade faktiskt önskat att den vore lite tjockare och att man hade gått lite mer på djupet när det gäller ätstörningar. Å andra sidan så passar den nog perfekt som den är för också såna ungdomar som inte är så vana vid att läsa böcker.För det här är en bok som många ungdomar borde läsa och fundera kring.

Tack Hoi förlag för rec.exet!

Som Zlatan fast bättre finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är bra att den inte är så himla tjock så når den ännu fler i målgruppen. Den har blivit rätt populär på skolbiblioteket där jag jobbar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju perfekt att den blivit populär! Som vuxen skulle man ju vilja läsa mer, men för ungdomar är den nog i perfekt storlek.

      Radera