måndag 24 juni 2013

Lärarinnan i Villette

Lärarinnan i Villette av Ingrid Hedström

"En kvinna blir påkörd och dödad i den belgiska staden Villette. Det ser ut som en smitbningsolycka, men flera vittnen hävdar att det var mord. När undersökningsdomaren Martine Poirot börjar utreda fallet upptäcker hon snart att den döda kvinnan dolde en hemlighet.
Samtidigt försöker Martines man, historikern Thomas, ta reda på vad som ligger bakom den massgrav som upptäcks när grunden grävs till ett nytt köpcentrum. På var sitt håll arbetar sig Martine och Thomas närmare mörka sanningar ur det förflutna, farliga hemligheter som många vill bevara till varje pris."

----------------------------------------------------Jag hade aldrig läst något av Ingrid Hedström innan och kände faktist inte till henne alls, så jag hade faktiskt inga förväntningar alls när det gäller Lärarinnan i Villette. Boken är första delen i en serie med undersökningsdomare Martine Poirot.

Det blev ganska  många överraskningar  med den här boken. Handlingen utspelar sig i Belgien, och jag har faktiskt aldrig läst en deckare som utspelar sig i just det landet. Det var lite småmysigt att få läsa om en belgisk liten stad och i o m att Martines man, Thomas, är historiker så fick man läsa lite historia på köpet.

En sak som jag just nu uppskattade var faktiskt att tyngden lades på själva mordmysteriet och inte på kriminalarnas privata problem. Och Martine verkar ju inte, i alla fall ännu, ha några speciella problem i sitt privatliv.

Överhuvudtaget tycker jag om den här boken och ska nog läsa fler delar i serien om Martine Poirot.

Lärarinnan i Villette finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar