lördag 15 juni 2013

Åttio dagar röd

Åttio dagar röd av Vina Jacksom

"Den världsberömda violinisten Summer Zahova återvänder till London, stden där allt började. Fri och singel i storstaden ger hon sig in i flera heta kärleksäventyr. Hon är öppen för nya möjligheter och tar chansen att resa ut i Europa för att nå sina drömmars mål.

Men när hennes ovärderliga fiol blir stulen träffar Summer genom ödets nyck återigen den karismatiske Dominik. De är besatta av varandra, det kan ingen av dem förneka. Men historien har satt sina spår och de inser att kärlek och passion inte alltid går hand i hand. Om man leker med elden finns det en risk att man bränner sig, det vet Summer alltför väl vid det här laget. Men vissa lustfyllda nöjen är svåra att försaka...

Frågan är om Summer och Dominik kan hitta tillbaka till varandra, trots allt som hänt. Kommer Summer välja att följa sitt förnuft eller sitt hjärta?

----------------------------------

Åttio dagar röd är tredje delen i serien . Jag har gillat både "...gul" och "...blå" men Åttio dagar röd tycker jag är ännu snäppet bättre om. Bättre förutom när det gäller en sak, antingen är det författaren/-arna som fått hjärnsläpp totalt eller så har översättaren glömt synonymordboken. Helt plötsligt i Åttio dagar röd har alla en okynnig glimt i ögonen, tittar okynnigt, xxx okynnigt osv osv.... Efter ett antal sidor av "okynnighet" blir det lite löjligt och man längtar efter att få se originaltexten för att få reda på vilket/vilka ord författaren/-arna egentligen använt på originalspråket. Men annars så har det varit riktigt roligt att få följa Summers och Dominiks äventyr!

Sammanfattning av alla de tre delarna http://boklysten.blogspot.se/2013/06/sammanfattning-attio-dagar.html

Tack Lind & Co/XStory för rec.exet!

Åttio dagar röd finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar