måndag 19 augusti 2013

Bokbloggsjerka 16-19 augusti

I veckans bokbloggsjerka vill Annika veta:

Finns det någon författare som i ditt tycke kommer undan med de så förhatliga klichéerna?


Jag har nog ganska hög toleransnivå när det gäller klichéer och tycker att klichéer  i princip hör till när det gäller vissa typer av böcker. Och jag har också ett behov av sådana böcker, dvs böcker där man absolut inte behöver använda hjärnan eller engagera sig utan kan bara vila ögonen helt införstådd med vad som kommer att hända härnäst.
Sen finns ju också de böcker som författaren skrivit på fullaste allvar men lyckats omedvetet stapla kliché på kliché i all oändlighet tills det blir någon slags "Keystone Cops"-fars.Och sådana böcker kan vara rätt så roliga att läsa, man får sig ett antal rejäla skratt på köpet.
Jag stör mig ganska sällan på klichéer, speciellt om boken i övrigt är bra.Och om den inte är bra så hoppas jag att den i sådana fall är så otroligt "dålig" att den blir rolig just pga klichéerna (lite som en del "kultfilmer" som är så dåliga att de nästan är bra).
2 kommentarer:

  1. Jag har inte heller så ont av klichéer, det är nog egentligen bara vissa jag kan gå igång på men just nu vet jag inte vilka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mest roar de mig och får mig att tycka synd om författaren som inte är kreativ nog att undvika sådana fallgropar.

      Radera