onsdag 7 augusti 2013

Somliga linor brister

Somliga linor brister av Varg Gyllander

"Det är tidig vårmorgon och huvudstaden sover när Jenny Svensson slutar sitt liv, naken i en fontän mitt i city. För kriminaltekniker Ulf Holtz verkar det först röra sig om en olycka, men ganska snart står det klart att man har med en målmedveten mördare att göra. Några filmsekvenser från en övervakningskamera är allt polisen har att gå efter, i övrigt har gärningsmannen inte lämnat några spår.
När den unge graffitikonstnären Peter Konstantino dör på ett liknande sätt ökar pressen. Allt mer tyder på att det pågår en människojakt, men trots den allra senaste kriminaltekniska kunskapen tar det lång tid innan ett mönster kan skönjas. Holtz misslyckanden i tidigare utredningar förföljer honom, och medan jakten på mördaren pågår kämpar han med en egen sorg vars ursprung går att finna långt tillbaka i tiden."

--------------------------------------------------------

Riktigt trevlig omväxling att få läsa om kriminaltekniker istället för bara om poliser. Man får också en liten inblick i det kriminaltekniska arbetet, vilket är intressant.
Boken är lättläst, men jag tycker inte att jag lär känna varken Ulf Holtz eller Pia Levin speciellt mycket. Men det kanske bättrar sig i kommande böcker, det här är ju första boken i serien. Men redan nu gillar jag Ulf Holtz som dricker te och har bonsaier som hobby.
Och det är såpass uppfriskande med en ny typ av "hjältar" att jag gärna fortsätter att läsa Varg Gyllanders böcker, och jag har ju två till som väntar i bokhyllan.

Somliga linor brister finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON
Ginza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar