tisdag 27 augusti 2013

Honungsbiets hemliga liv

Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd

"South Carolina 1964. Lily Owens, 14 år, särjer sin mamma som gick bort tio år tidigare i vad som verkade vara en tragisk olyckshändelse. Det enda Lily har kvar efter sin mamma är en bild som föreställer Svarta Madonnan. På baksidan av bilden har någon skrivit Tiburon.
Lilys pappa är en känslokall tyrann och Lily tyr sig istället till familjens svarta nanny Rosaleen. Efter det att Rosaleen misshandlats av rasister bestämmer sig Lily och Rosaleen för att rymma till Tiburon och ta reda på sanningen om Lilys mamma.
I Tiburon möter Lily och Rosaleen de tre biodlande systrarna May, June och August. Honungen de producerar säljs under namnet Svarta Madonnan. Hos systrarna finner Lily och Rosaleen gemenskap och harmoni, och den livsvisdom som särskilt August förmedlar hjälper Lily att slutligen försona sig med sitt öde och finna en väg tillbaka till sin älskade mamma."

------------------------------------------------

Det här är en mysbok som är trevlig att läsa när man vill ha nånting lite mjukare. Den handlar mycket om gemenskap och vänskap blandad med lite livsvisdom och biskötsel. Och rasism såklart, allt utspelar sig ju i 60-talets Sydstaterna.
En trevlig bok, inte alltför engagerande och ingenting som fastnar i minnet speciellt länge.

Honungsbiets hemliga liv finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza
2 kommentarer:

  1. Står i min bokhylla och har av någon anledning inte blivit läst. Den borde jag ju läsa. Bra med en påminnelse ibland :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är nog ganska perfekt att läsa när man vill ha något lite enklare som man inte behöver engagera sig i alltför mycket.

      Radera