söndag 29 november 2015

Glaskroppar

Titel: Glaskroppar
Författare: Erik Axl Sund
Format: Pocket
Antal sidor: 381
Förlag: Pocketförlaget

"En självmordsvåg sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. De de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger.
Simon lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Han tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet på Söder i Stockholm med att skriva och ordna konserter.
Vikarierande kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 1980-talet, som alla visar sig ha tillhört en och samma person. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra?"

-----------------------------
Den här boken hade jag hört mycket positivt om så jag köpte den när den kommit ut som pocket. Och jag läste tidigare trilogin Victoria Bergmans svaghet och tyckte den var helt OK så det passade ju bra att köpa första boken i den nya serien Svart melankoli.

Tyvärr tror jag att jag hade lite för höga förväntningar på den här boken för jag blev faktiskt lite besviken. Berättelsen är väldigt dyster och svart och jag har faktiskt lite svårt för  när en bok är sådär genomgående svart, speciellt när jag inte fattar sympati för någon av personerna i boken. Den enda möjliga här som det vore tänkbart att jag kunde tycka bra om är kriminalkommissarie Jens Hurtig men jag tycker inte jag riktigt kommer honom in på livet tillräckligt mycket för att varken tycka om eller ogilla honom, jag är faktiskt bara likgiltig när det gäller Hurtig.

För mig känns boken lite seg och virrig och även om självmord såklart är otäckt så saknar jag lite spänning i boken, att berättelsen är mörk och pessimistisk räcker inte riktigt för mig.

Så jag kommer nog inte att fortsätta den här serien utan nöja mig med att ha läst den här första delen.

Glaskroppar finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Pocket


4 kommentarer:

  1. Den här står oläst i hyllan. Gillade också serien om Victoria Bergman, ändå har jag inte kommit till denna än.

    SvaraRadera
  2. Har den som bokklubbsbok den här gången, drar mig lite för att sätta igång och läsa!

    SvaraRadera
  3. Jag gillade inte Victoria Bergman serien, eller har bara läst första som jag inte alls gillade så vet inte om jag ska ge den här en chans eller inte, den står oläst här hemma i fall att jag tänker läsa den...

    SvaraRadera