måndag 30 november 2015

Målarbok - Day of the Dead

Titel: Day of the Dead
Illustratör: Marty Noble
Förlag: Creative Haven/Dover Publications
Antal sidor: 64
Tryck: Enkelsidigt

Jag hittade den här målarboken när jag letade efter nånting roligt och relativt enkelt att måla. Och Day of the Dead såg inte bara rolig och annorlunda ut men också med bilder där man kan använda starka färger.
En fördel var också att den här målarboken var relativt billig och att det inte är alltför många bilder i den. Jag har lite lätt att ledsna om det blir för många bilder efter samma tema, och det slipper man ju här eftersom boken är så tunn.


Både min man och jag har nu färglagt några av bilderna i boken och de är verkligen roliga att måla. Man kan leka med färger och det går att använda alla möjliga färger, allt passar in i temat.



Min man har t o m använt glitterlim för att få specifika effekter och det fungerade också.

Bilderna är enkla och tydliga och det finns ganska lite pyttesmå detaljer, vilket gör att målandet går fort och enkelt.



Pappret är ganska tunt och tuschpennor blöder alltså igenom. Men det spelar ju egentligen mindre roll, eftersom det är enkelsidigt tryck. Man får bara inte glömma att ha ett papper emellan så man inte förstör bilden på nästa sida om färgen skulle blöda igenom
En fördel med Day of the Dead är att sidorna är perforerade så man kan riva ut sidan man vill måla och behöver inte ha hela boken med när man målar.

Positivt: Tydliga, roliga bilder utan alltför små detaljer, enkelsidigt tryck, perforering så man kan riva ur bladet.
Negativt: Tunt papper så det mesta, förutom träfärgpennor, blöder igenom.

Day of the Dead finns att köpa hos t ex






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar