onsdag 18 november 2015

Målarbok - Steampunk Designs

Titel: Steampunk Designs
Illustratör: Marty Noble
Förlag: Dover Publications
Antal sidor: 31 bilder
Tryck: Enkelsidigt
Jag är väldigt förtjust i Gail Carrigers steampunkserie om Alexia Tarabotti så när jag såg den här målarboken kändes det som att jag bara måste ha den.

Med 31 bilder är den här målarboken ganska lagom, tycker jag. När en hel bok går efter ett tema så vill man inte ha alltför många liknande bilder att färglägga, blir det för många så ledsnar man ganska fort. För mig hör ett visst färgtema ihop med steampunk och i längden kan det då bli lite tröttsamt att använda samma typ av färger på många bilder.


Teckningarna i boken är välgjorda och tydliga utan alltför mycket pyttesmå detaljer, så svårighetsgraden är inte speciellt hög och det gör att det verkligen är avslappnande att färglägga de här bilderna. 
Nånting annat som är bra är att det är enkelsidigt tryck, dvs det är bara bild på ena sidan av bladet. Så det går att använda i princip vilka pennor som helst (men använder man pennor som blöder igenom bör man ha ett papper under så man inte förstör nästa bild). Pappret är tyvärr så tunnt att färgen blöder igenom t o m när man använder fineliners
Sidorna är perforerade längst in så man kan riva ut sidan (antingen så att sidan är lättare att hantera vid färgläggning eller om man vill riva ut det färdiga arbetet efteråt och t ex sätta upp den på väggen).

Positivt:  Välgjorda, tydliga teckningar som är lätta att färglägga, enkelsidigt tryck, perforering så man kan riva ur sidan
Negativt: möjligtvis att det är så tunnt papper men i det här fallet är inte det egentligen ett problem i o m att det är enkelsidigt tryck i boken.

Steampunk Designs finns att köpa hos t ex


2 kommentarer:

  1. Tycker oxå om målarböcker för vuxna. Har fastnad för de av Johanna Basford

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har en av henne, men min favorit är Millie Marotta!

      Radera