tisdag 10 november 2015

Stöld av babian

Titel: Stöld av babian
Författare: Anna Karolina
Format: Pocket
Antal sidor: 437
Förlag: Norstedts förlag

"Amanda är nykläckt polis. Hon har valt yrket av väldigt personliga skäl. Några ska få betala. Två män ligger överst på listan - en kriminell och en polis. Målmedvetet närmar hon sig dem: I polisens korridorer, i den undre världen och på de hetaste nattklubbarna i Stockholm. Hon är beredd att offra allt."

-------------------

Stöld av babian är Anna Karolinas debutbok och första delen i en serie om polisen Amanda Paller.

Den här boken vann jag på en utlottning (vem det var som höll i den har jag glömt) men jag hade redan tidigare tittat på den - bokens titel är så annorlunda att jag blev nyfiken på hur den där babianen hamnade i boken.

Det märks att författaren själv jobbat som polis, beskrivningen av polisarbetet känns äkta. Jag gillar också språket, Stockholmssnacket sitter som en smäck, speciellt när Adnan och hans kompisar pratar.

Det finns egentligen bara en person i boken som jag ogillar omedelbart och det är Magnus. Övriga (t o m Amanda själv) är än så länge ganska "suddiga" i kanterna så jag få inget riktigt grepp om dem. Så personbeskrivningarna är lite för tunna för att jag ska engagera mig. Rent förnuftsmässigt känner jag att jag borde ända från början tycka att Vincent är en riktigt slemmig typ, men även i hans fall faller det på att personbeskrivningen är lite i tunnaste laget.
Den enda jag känner att jag lär känna något så när är Adnan och trots att han ju inte precis är Guds bästa barn så tycker jag rätt så bra om honom.

Berättelsen är intressant och spännande och det är faktiskt först här i slutet som det avslöjas vad som är babianens roll i berättelsen.

Nästa del heter Står dig ingen åter och den ska jag definitivt läsa.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Anna Karolinas hemsida

Stöld av babian finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket/E-bok
Bokus  Inbunden/Pocket/E-bok
CDON  Inbunden/Pocket/E-bok  

4 kommentarer:

  1. Blir mer och mer sugen på den här boken. Den står ju redan här...

    SvaraRadera
  2. Rätt nyfiken på den här boken. Gillar titeln!

    SvaraRadera