måndag 16 november 2015

Tematrio - Verklighetsflykt

På måndagar är det stående inslaget Lyrans Tematrio. Efter att under lång tid ha läst många böcker som handlar om trasiga människor behöver Lyran lite verklighetsflykt och därför har hon valt det  som tema den här veckan. Hon uppmanar

Berätta om tre böcker som lättar upp i tillvaron!

-------------------

Efter den här helgen, med händelserna i Paris speciellt i åtanke tror jag många av oss både behöver och kanske t o m längtar efter lite verklighetsflykt. Jag känner själv att jag just nu skulle vilja läsa någonting som kittlar fantasin och skrattmusklerna lite. Tyvärr ingår sådant osv inte riktigt i min läsning just nu, utan det är snarare politik och ond, bråd död som är huvudingredienserna. Så jag skulle definitivt också behöva läsning av verklighetsflykt-typen. Lyran påpekar också att hon inte brukar vara mycket för feelgood och/eller romantik och där lutar jag nog lite åt samma håll även om jag då och då  läser ur båda genréerna. Det viktigaste för mig är att det finns humor. Så till trion får det bli sådant jag läst tidigare (OBS! Titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken) och som fått mig att dra på smilbanden lite eller kanske t o m gapskratta.


Själlös av Gail Carriger
Jag är sanslöst förälskad i Carrigers serie om Alexia Tarabotti och där kan man verkligen tala om verklighetsflykt. Det här är de enda böcker där det är OK för mig att ha med både vampyrer och varulvar. Dimma över Darjeeling av Mikael Bergstrand
Även om handlingen inte tilldrar sig i andra världar så hamnar man i alla fall i ett exotiskt land. Och återigen är det humor som är det viktiga.
Svarta änglar av Rebecca Chance
Rebecca Chances böcker är verklighetsflykt om något. Verklighetsflykt såtillvida att det i hennes böcker berättas om de rika och kända, dvs på sitt sätt en helt annan värld. Och Rebecca Chance berättar verkligen med glimten i ögat.


25 kommentarer:

 1. jag har faktiskt läst något av Mikael Bergstrand som jag var väldigt förtjust i. Delhis vackraste händer var det .
  Gail Garriger är jag väldigt intresserad av trots att jag inte gillar vampyrer och varulvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dimma över Darjeeling är fortsättningen på Delhis vackraste händer.
   Jag gillar inte heller vampyrer och varulvar i vanliga fall men i Carrigers böcker är de OK eftersom de är beskrivna med humor.

   Radera
 2. Dimma över Darjeeling har jag läst.

  SvaraRadera
 3. Rebecca Chance var är det för slags böcker, fina omslag i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att beskriva - Glamour möter humor....och i vissa av böckerna (t ex Dödens klackar) skiner det tydligt igenom vad författaren tycker om en del av företeelserna hon beskriver... Och de är underhållande till max!

   Radera
 4. Har inte läst någon av dem, men det var intressanta boktips!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst något i din trio, men vill gärna läsa Mikael Bergstrand snart! :-) Själlös låter också mycket intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serien om Alexia Tarabotti är en av mina favoriter

   Radera
 6. De här kände jag inte till. Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Carrigers serie är jag grymt nyfiken på och nu ligger första boken på min officiella önskelista. Delhis vackraste händer har jag stående oläst i hyllan.

  SvaraRadera
 8. De två översta böckerna har jag stående olästa i min bokhylla. Kommer väl till dem så småningom :)

  SvaraRadera
 9. Tyckte Carrigers serie var kul, men jag tycker ännu bättre om hennes Etiquette and espionage-serie.

  SvaraRadera
 10. Jag tog också med Gail Carrigers serie :) Humorn är underbar!

  SvaraRadera
 11. Carrigers bokserie skulle jag också vilja läsa!

  SvaraRadera
 12. Jag har inte läst några av de böcker du har på listan, men jag är intresserad av Carrigers böcker :)

  SvaraRadera
 13. Garriger är en stor favorit här! Är mycket förtjust i hennes böcker! Mikael Bergstrand ligger i min bokhylla, en riktig hyllvärmare är han! =) Båda hans böcker väntar på att jag ska hinna läsa dom.

  SvaraRadera
 14. Dimma över Darjeeling blev jag nu inspirerad till att läsa. Carrigers böcker har jag läst och de roade mig barnsligt mycket! :)

  SvaraRadera
 15. Gail Carriger har jag varit sugen på så himla länge, serien om Alexia Tarabotti kanske får bli en julklapp till mig själv helt enkelt.

  SvaraRadera