söndag 17 september 2017

En smakebit på søndag - Känslan av död

Den här lördagen tog jag ledigt från bloggandet trots att jag borde ha suttit och skrivit recensioner. Jag hade helt enkelt inte lust och då tyckte jag det var bättre att låta bli än att tvinga sig att göra nåt.
Nu börjar det i alla fall kännas lite bättre och jag är nästan sugen på att jobba undan lite. Nu är det i alla fall dags för  En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!
Min smakbit kommer från sidan 7 i Känslan av död av Elly Griffiths (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
"Kistan utgör definitivt en arbetsmiljörisk. Den blockerar entréhallen, skymmer den uppstoppade garfågeln, en karta över King's Lynn från sjuttonhundratalet och en ganska smutsig oljemålning av lord Percival Smith. Träkistans sidoväggar är murkna och bågnande och ser ut att vara färdiga att spy ut innehållet på ett synnerligen motbjudande sätt. Eventuella besökare skulle tycka att kistan var störande, för att inte säga obehaglig. Men i dag, precis som de flesta dagar, har Smithmuseet inga besökare. Museiintendenten Neil Topham står ensam i den bortre änden av entréhallen och tittar aningen hjälplöst på den olycksbådande trälådan på golvet."

14 kommentarer:

 1. Det här är en av mina favoritserier :)

  SvaraRadera
 2. Hittills har jag bara läst en bok av Elly Griffiths men jag ska läsa fler. Någon gång.

  SvaraRadera
 3. en favoritserie för mig också. men den här tycker jag inte att jag känner igen. tack för smakebiten och påminnelsen

  SvaraRadera
 4. Den författaren har jag missat. Verkar intressant.

  SvaraRadera
 5. Jeg får det også sånn av og til. Jeg kan mene mye om en bok og til å med like den virkelig godt. Men jeg får ikke skrevet noe ned. Jeg har funnet ut at det er mye vanskeligere å skrive om en bok jeg elsker. Da føler jeg ordene mine ikke strekker til :-)
  Ha en riktig fin lesesøndag!

  SvaraRadera
 6. Jeg burde virkelig også skrevet recensioner. Jeg har mange bøker jeg ikke har skrevet om. Men jeg har ikke hatt tid til å skrive om dem. Jeg ønsker meg noen dager hvor jeg ikke skal noe som helst og ikke har dårlig samvittighet for å la være å gjøre noe. Da kan jeg sette meg ned og virkelig skrive :-)
  Ha en fin lesesøndag!

  SvaraRadera
 7. Jag har läst en bok av författaren men sen kom jag av mig, så mycket böcker och kort om tid....

  SvaraRadera
 8. Jisses, tycker nästan lite synd om museet...

  SvaraRadera
 9. Jag har faktiskt inte läst något av Elly Griffiths, men vet att hon är omtyckt av flera av mina vänner. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Har inte läst något av Elly Griffiths. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Griffiths ja! Vill jag ju läsa mer av... också. :D
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. En av mina favoritserie:).

  SvaraRadera