torsdag 7 september 2017

Hett i hyllan #108Tredje natten i rad som jag fått sova ordentligt, känns helt otroligt! Det är när man sovit en timma åt gången i ett par nätter som man verkligen inser hur viktigt det är att få sova flera timmar i sträck. Och det här betyder att, trots att vädret är riktigt tråkigt, så har jag mer energi än på ett bra tag och orkar ta tag i saker och ting. Det första jag tar tag i är Hett i hyllan som anordnas av Bokföring enligt Monika. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Den här gången blir det inte ett loppisfynd eller nånting jag köpt på rea utan jag hittade den här
I maktens skugga av Viveca Sten (titeln är länkad till förlagets sida)

Baksidestext:
"Det lilla skärgårdssamhället Sandhamn styr av gamla traditioner och oskrivna regler. När riskkapitalisten Carsten Jonsson köper en stor strandtomt för att bygga det perfekta sommarhuset utmanar han alla värderingar och retar gallfeber på öborna.
Situationen förbättras inte av att hans hustru avskyr tanken på en sommar i skärgården och att hans betydande investeringar i Ryssland tycks vara i fara. Den ryska marknaden är i gungning och signalerna från hans partner blir alltmer oroväckande.
Dessutom inträffar märkliga olyckor under husbyggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? I ett försök att blidka sina grannar bjuder Carsten in till en överdådig inflyttningsfest. Men succén uteblir och festen slutar istället i en katastrof med dödlig utgång."

Den här boken vann jag i en utlottning år 2014 och var väldigt nyfiken på den, i alla fall ända tills jag insåg att den här boken var de nummer 7 i en serie. Och självklart vill jag då först läsa de tidigare böckerna i serien så ja tänkte skaffa dem. Men det har inte blivit av att skaffa de böckerna och då har också den här blivit liggande i bokhyllan. Just nu funderar jag på om jag någonsin kommer att skaffa de böckerna och om det är värt att ha den här kvar då. På ett sätt är jag fortfarande lite nyfiken på boken, men samtidigt inser jag ju att jag knappast kommer att köpa sex böcker till bara för att kunna läsa serien i ordning, dumt att skaffa sex böcker till innan man vet om man gillar serien. Eller kanske jag borde läsa den här fristående för att se vad jag tycker om den och sen besluta om jag ska ha de andra delarna eller inte? 

4 kommentarer:

 1. Jag har läst alla Viveca Stens böcker, tycker det är bra underhållande deckare. Men vill du inte köpa de övriga i serien kolla på tv, tror den går på fyran.

  SvaraRadera
 2. det går säkert att läsa en fristående del för sig och sedan fatta ett beslut om resten

  SvaraRadera
 3. Minns inte men jag tror de hänger löst ihop. Har bara läst tre böcker av Sten.

  SvaraRadera
 4. För något år sedan köpte jag alla (tror det var sex stycken) delar som fanns då, men jag har fortfarande inte läst någon av dem :o

  SvaraRadera