fredag 15 september 2017

Helgfrågan vecka 37


Dags för Mias Helgfråga! Eller egentligen var det väl dags redan igår kväll, men då hade jag lite annat att göra så svaret fick vänta till idag. Den här gången vill hon veta

Vad gillar du för bokligt event?
Bonusfråga: Om du skulle sadla om, ja inte hästen utan jobb. Vilket yrke skulle du välja?

-------------------------------

Helgfrågan: Jag är inte mycket för bokliga event. En gång i tiden var jag lite sugen på att gå på Bokmässan men det tog inte lång tid innan jag insåg att det inte funkar för mig. Det är mycket folk, för trångt, för hög ljudnivå och dålig luft och det där är sånt som inte funkar för mig numera.

Bonusfrågan: Jag arbetar ju inte längre utan får sjukersättning (dvs är sjukpensionär) och tyvärr kan jag inte "sadla om" . Hade det gällt tiden då jag fortfarande arbetade så hade jag inte velat hålla på med annat än det jag jobbade med då. Speciellt de sista 10 åren jag jobbade hade jag turen att få jobba med precis sånt som jag gillade inom branscher jag trivdes i och med helhärliga chefer och arbetskamrater. Så jag hade enorm tur och jag hade inte velat byta bort det mot allt guld i världen.


13 kommentarer:

 1. det är skönt när man trivs med sitt arbete, ja rycker om föredrag bibliotek har.

  SvaraRadera
 2. Har också svårt med mycket folk och trängsel. Bokmässan är kanske inte det bästa stället att besöka då!

  SvaraRadera
 3. Trivas med jobbet är guld värt.

  SvaraRadera
 4. Du har rätt: det ÄR jobbigt på bokmässan. Men kul också ...

  SvaraRadera
 5. Bokmässan är jobbig och jag är helt död efter en dag, men det är det värt. Fast jag mår ju inte dåligt på riktigt.

  SvaraRadera
 6. Jag tror att tanken på bokmässan låter bättre än vad det skulle vara att trängas med alla människor. Jag undviker sådana tillfällen så att lägga pengar på någonting som kanske visar sig vara mer jobbigt än roligt blir nog inte alls bra.

  SvaraRadera
 7. Ja, det där med att trängas med massor med folk passar egentligen inte mig heller. Men jag tycker att man brukar vänja sig och nästan glömma folkvimlet efter ett tag. Jag skall i alla fall inte dit i år, kanske nästa år om det är några föreläsningar och författarsamtal som jag väldigt gärna vill lyssna på.

  SvaraRadera
 8. det är också väldigt ont om toaletter på bokmässan. på damsidan, förstås. bokmässan är bra om en får gå på en massa seminarier

  SvaraRadera
 9. Härligt när man hittar ett jobb som man trivs med.

  SvaraRadera
 10. Jag hade ju turen förra året att få gå på bokmässan alla fyra dagar och det var egentligen bara på lördagen som det var olidligt trångt och svårt att komma fram. Då passade jag på att bara gå på seminarier så jag slapp allt folk :)

  SvaraRadera
 11. Skönt att hitta rätt i arbetslivet, jag trivs framförallt med mina arbetskamrater

  SvaraRadera
 12. Bokmässan kräver nog rätt ork vid rätt tillfälle. I år orken - inte tiden. Du får titta på seminarierna på kunskapskanalen istället.

  SvaraRadera
 13. Man får ta det onda med det goda jag älskar bokmässan men går inte varje år.

  SvaraRadera