onsdag 20 september 2017

Recension: The Magic of not giving a f*ck av Sarah Knight

Titel: The Magic of not giving a f*ck: och ändå få ut mer av livet
Författare: Sarah Knight
Format: Kartonnage
Antal sidor: 222
Förlag: Lava förlag
Recensionsexemplar

"Hur du slutar lägga tid du inte har på folk du inte gillar och på saker du inte vill göra. En käftsmäll för alla överpresterande.
Är du sönderstressad, överbokad och utled på att vara alla andra till lags men inte dig själv? Då är det dags att sluta giving a f*ck.
Sarah Knights briljanta, roliga och praktiska handbok, som är översatt till mer än femton språk, förklarar hur du skakar av dig ofrivilliga måsten, skam och skuld och i stället bryr dig om de människor och aktiviteter som gör dig lycklig. Hennes användarvänliga tvåstegsmetod för att sluta be om ursäkt - och för att rensa i den mentala röran - kommer att frigöra dig från mängder av måsten.
Boken handlar om allt från familjedraman till hur man får en bikinikropp (man bryr sig inte). Den kommer att ge dig tid, energi och pengar att lägga på de saker i livet som verkligen spelar roll.
Vad väntar du på? Sluta give a f*ck och lev det bästa liv du kan få?

------------------------

Jag är inte mycket för att läsa självhjälpsböcker i vanliga fall men titeln på den här boken skrek "Läs mig!" och jag kunde inte motstå frestelsen.

När jag läste baksidestexten insåg jag att grundtanken i boken nog var nånting som jag själv så smått börjat praktisera redan för ett par år sedan. Grundtanken är i alla fall densamma, dvs att helt enkelt radera bort sådant ur sitt liv som man inte mår bra av. Jag önskar nästan att jag hade haft den här boken då så hade det kanske gått lite snabbare för mig att sluta bry mig om saker och ting som inte gör mig glad och lycklig.

Även om man kanske inte bestämmer sig för att ta åt sig av råden så är den här boken klart underhållande att läsa eftersom författaren närmat sig ämnet med glimten i ögat och skrivit sina råd med humor.

Även om man i vanliga fall inte läser självhjälpsböcker så kan man läsa den här boken. Om inte annat så får man ett leende på läpparna och mår bra en stund och kanske att man får en liten push till att strunta i sådant som inte får en att må bra.


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Sarah Knights websida

Tack Lava förlag för rec.exet!

The Magic of not giving a f*ck finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar