söndag 6 januari 2019

En smakebit på søndag - Inte utan dig

Det är de sista dagarna på makens långledighet och då har vi (han) försökt hinna med att få undan en del så på lördagen har julen plockats ner, vi har lagat färdiga middagar in i frysen, städat lite osv, så det har varit fullt upp hela helgen. På söndagen tänkte vi ta det lugnt förutom att vi ska iväg till närmaste köpcentrum en liten vända (brödrosten har gått sönder så vi måste ha en ny). Men söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------

Min smakbit kommer från sidan 99 i Inte utan dig av Harlan Coben (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Jag tar Marshas huvud i händerna ch kysser hennes kinder igen. Sedan skyndar jag därifrån innan hon hinner säga något mer. Du som läser det här undrar säkert hur jag, som är polis och har svurit på att upprätthålla lagen, kan rättfärdiga det jag gjorde med Trey. Det kan jag inte. Jag är en hycklare. Det är vi allihopa. Jag tror på lagen och är inte så förtjust i privata hämnare. Men jag betraktar inte det jag ibland gör på det sättet. Jag väljer att se det som om världen är en bar, och jag ser en man en bit bort i lokalen som håller på att slå en kvinna, håna henne, skratta åt henne, lirka med henne för att hon ska ge honom en chans till, som när Gullan håller fotbollen åt Karl i serien Snobben och sedan, efter att ha gett henne nytt hopp grymt klipper till henne i ansiktet igen. Jag ser det som om jag precis tittat förbi hemma hos en bekant och fått se pojkvännen förgripa sig sexuellt på hennes fyraåriga dotter.
Kokar ditt blod nu?
Är det meningen att tid och avstånd ska kyla ner det?
Det är därför jag klipper till. Jag stoppar det. Jag har inga illusioner. Jag väljer att bryta mot lagen och om jag blir ertappad betalar jag priset."14 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, ny bok för mig.

  SvaraRadera
 2. Får se om jag bestämmer mig för att läsa denna. Inväntar lite recensioner :)

  SvaraRadera
 3. Coben skulle jag ju läsa mer av, han har ju gett ut en hel del böcker...

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten! Vill gärna läsa den boken.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Jag har inte läst någon av författarens böcker.

  SvaraRadera
 6. Har läst flera böcker av Coben, vill läsa denna. Kul att fler läser den och bjuder på smakbitar ;)

  SvaraRadera
 7. Smakbit två ur den här boken idag :)
  Tack för din smakbit!

  SvaraRadera
 8. Min recension av den här boken kommer i morgon.

  SvaraRadera
 9. Den vill jag läsa! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Verkar vara en populär författare och titel, tack för smakbit, trevlig trettondag

  SvaraRadera
 11. Vi har også plukket ned julen denne helgen. Og vært litt ute i skogen. Nå var det deilig med litt tid i sofaen før en ny uke :-)
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 12. Länge sedan jag läste Harlan Coben. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. har nog inte läst Coben alls. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten! Inte läst något av den författaren.

  SvaraRadera