måndag 21 januari 2019

Recension: Tjuven som hade klänning av Robbe Eriksson & Marcus Körling

Titel: Tjuven som hade klänning
Serie: Trevor & farfar, del 3
Målgrupp: 6-9 år
Författare: Robbe Eriksson
Illustratör: Marcus Körling
Format: Kartonnage
Antal sidor: 95
Förlag: Skabetti Books & Agency
Recensionsexemplar

"I serien om Trevor och Farfar får vi följa den nyfikne sjuåringen Trevor och hans lätt excentriske farfar och deras lite annorlunda familj. Trevors farfar är inte som alla andra. Han kan nämligen väldigt mycket om historia och berättar gärna om alla spännande personer och händelser från den svenska historien för sin sonson.
I den här tredje delen berättar Farfar om hur det är att skilja sig och att det inte behöver vara slutet på ens vänskap som människor. För att bevisa detta tar han med hela familjen på en fantastisk resa till Göteborg. Där får vi stifta bekantskap med den berömda tjuven Lasse-Maja som klädde ut sig till flicka, ballongfararen Andreé och farfars kompis "Svamp-mannen". Vi får bland annat lära oss varför kung Karl den fjortonde Johan alltid åt ägg, vad en Pincho är för något och varför man säger "e du go eller?" i Göteborg"

------------------------
Jag läser sällan barnböcker (eftersom jag själv inte har några barn) men när jag fick förfrågan om jag ville läsa den här, blev jag intresserad nog för att tacka ja. Tjuven som hade klänning är tredje delen i serien om Trevor och farfar och jag har inte läst de tidigare delarna.

Det jag blev intresserad av var att barnen skulle få lära sig lite historia i de här böckerna. Man är aldrig för ung eller för gammal för att lära sig något nytt genom böcker och det här är ju ett superbra sätt för barn att lära sig lite historia på ett roligt sätt. Farfar, som berättar historierna om t ex Lasse-Maja, är precis en sådan person som jag nog hade gillat när jag var i målgruppens ålder (6-9 år) och att han sen inte bara kan berätta historiska fakta på ett roligt sätt utan också en massa om platser som han besöker med Trevor är lite som grädde på moset.


Jag tycker väldigt mycket om den här boken och jag tror att barnet som jag tänkt mig ska få den här boken kommer att tycka den är jätterolig. Och så får hen lära sig lite historia på köpet, vilket nog också mamma lär få ta reda mer om, för jag kan tänka mig att det kommer att bli många följdfrågor.

Tack Skabetti Books & Agency/Schyttberg PR för rec.exet!

Tjuven som hade klänning finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar