fredag 18 januari 2019

Bokbloggsjerka 18-21 januari 2019

Jag är inte riktigt till min fördel på morgnarna, då vill jag helst sitta tyst med radion på, en stor mugg med varm te och bara läsa. Jag vill definitivt inte prata med någon men maken är hemma på fredagar numera och han är äckligt morgonpigg och pratglad såklart direkt på morgonen och det funkar inte riktigt med mitt behov av att vakna långsamt. Nu har jag skickat iväg maken på shoppingrunda så kan jag ägna mig åt mitt med bara radion i bakgrunden. Fördelen med radio är att den behöver man inte svara till.
Det är i alla fall dags för Annikas Bokbloggsjerka som den här gången handlar om barn-/ungdomsböcker. Hon frågar

Vilken är den bästa barnboken/ungdomsboken som någonsin har skrivits? (Tänk på din barndom om du inte läser denna genre i dag, eller var kreativ och vinkla frågan som du vill för att kunna besvara den).

---------

Det fanns inte så mycket ungdomsböcker när jag var ung utan först var det barnböcker och så gick man direkt över till vuxenböcker. Det var först när jag flyttade till Sverige som jag kom i kontakt med ungdomsböcker.


Barnböckerna har jag inga större minnen av men när det gäller ungdomsböckerna fanns  en serie som jag älskade ända från början och som jag gärna skulle vilja läsa om nu i vuxen ålder och det var Svarta  hingsten-serien av Walter Farley
Numera läser jag barn- och ungdomsböcker lite då och då och då finns det några böcker som märks lite extra, och det är Dexter Olsson-serien av Michael Wiander. Målgruppen är 9-12 år och än så länge har det bara kommit ut 2 delar men den tredje kommer i år. Jag har recenserat båda de två första delarna och titlarna är länkade till recensionen där det finns mer info om böckerna.


Del 1: Morfars hemlighet 

Del 2: Flykten till Vulkanön

12 kommentarer:

 1. Ja visst ja! Svarta Hingsten! Dem läste jag som barn och tyckte mycket om dem. Det var alltid så orättvis att hästen fick så tunga vikter under sadeln som handikapp.

  SvaraRadera
 2. hästböcker läste jag aldrig, lite mer spänannde ibland.

  SvaraRadera
 3. Men ja! Svarta hingsten :) Den har jag läst många gånger och sett många olika filmer och tv-serier om .

  SvaraRadera
 4. Svarta hingsten läste jag nog aldrig, inte vad jag minns i alla fall, men det är ju några år sedan.

  SvaraRadera
 5. Jag läste inte så många hästböcker men nån Svarta Hingsten blev det.

  SvaraRadera
 6. Dexter Olsson-serien är jag sugen på att testa.

  SvaraRadera
 7. Svarta hingsten har jag också läst! :)

  SvaraRadera
 8. Men åh ja Svarta hingsten, den hade jag glömt, gillade den serien mycket!

  SvaraRadera
 9. Svarta hingsten är nog den enda hästbok jag läst. Det var inte min grej liksom. Alla andra läste verkligen hästböcker.

  SvaraRadera
 10. Svarta hingsten hade jag en bok om tror jag, ingen serie.

  SvaraRadera
 11. Jag är inte äcklig morgonpigg mer zombielik.
  Dexter Ohlsson köpte jag första delen måste läsa den snart.

  SvaraRadera
 12. Ja nu minns jag också Svarte Hingsten, tack för påminnelsen

  SvaraRadera