torsdag 17 januari 2019

Hett i hyllan #179

Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
-------------------

Idag har jag plockat fram ett loppisfynd igen


Vinterträdgården av Christine Falkenland (titeln är länkad till förlaget sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext
"Fyrtioåriga Laura bor kvar i källarvåningen till sitt föräldrahem, en suterrängvilla i Skövde. Därifrån går hon varje dag till sitt arbete på förskolan Mullvaden. Hennes pappa, änkeman sedan flera år tillbaka, skulle nog ha önskat att dottern studerat vidare. Men det har inte blivit så. En dag bestämmer sig Laura ändå för att börja en skrivarkurs. När hon så möter Shahrzad, mamma till ett av barnen på dagis, blir ingenting som det en gång har varit.
Christine Falkenland har skrivit en vacker och vemodig roman om passion, poesi och förbjuden kärlek. Men det är också en berättelse om en kvinnas väg ut, om skapandets villkor, om frihet och fångenskap, om ensamhet och närhet."
Den här boken köpte jag 2013 på Ulva bakluckeloppis och jag vet inte riktigt varför jag köpte den. Jag måste nog  ha velat läsa något sånt här just då men idag blir jag inte det minsta lockad av att läsa boken. Jag tror faktiskt att den här får åka ner i utrensningslådan för jag lär inte läsa den oavsett hur länge den står i bokhyllan.
5 kommentarer:

 1. vilken trevlig titel, inte hört talas om boken

  SvaraRadera
 2. Jag har hört talas om författaren

  SvaraRadera
 3. Känns vagt bekant. Ja, vissa böcker kommer nog aldrig att bli lästa..

  SvaraRadera
 4. Christine Falkenland har jag faktiskt läst en bok av. Tyvärr gillade jag den inte alls.

  SvaraRadera
 5. Författaren känner jag igen men inte boken. Vissa böcker köper man ju i nuet och sedan ångrar sig.

  SvaraRadera