onsdag 9 januari 2019

Recension: Inte utan dig av Harlan Coben

Titel: Inte utan dig
Originaltitel: Don't let go
Författare: Harlan Coben
Översättning: Jan Malmsjö
Format: Inbunden
Antal sidor: 330
Förlag: Bookmark förlag
Recensionsexemplar

"Femton år har gått sedan förortspolisen Napoleon "Nap" Dumas bror Leo och dennes flickvän Diana dog i vad som antogs vara ett självmord eller en olyckshändelse. Samma natt försvann även Naps tjej Maura utan förklaring.
Nap har aldrig slutat nysta i vad som egentligen hände. Och när Mauras fingeravtryck dyker upp i en misstänkt mördares hyrbil kommer han allt närmare sanningen - om den kvinna han älskade, de barndomsvänner han trodde att han kände och Leos och Dianas tragiska dödsfall."

------------------

Jag har läst några av Cobens tidigare böcker (länk till recensionerna finns längre ner på sidan) och tyckt om dem så när den här skulle ges ut ville jag självklart läsa den också.

Intrigen i den här boken är lite annorlunda än vad man är van vid när det gäller Cobens thrillers. Inte utan dig är en mer lågmäld bok än de tidigare och mig passar det alldeles utmärkt, jag tycker ofta om den typen av böcker. Enligt förordet blev Coben inspirerad av två legender (som senare visade sig vara sanna) som florerade i staden där han växte upp. På det sättet finns en koppling till verkligheten som faktiskt gör den här berättelsen trovärdig och därför lite extra spännande.

Tempot i boken är relativt långsamt till att börja med men det ökar ju längre in i berättelsen man kommer. Som vanligt så försöker jag såklart gissa mig till vad/vem som ligger bakom allt, och som vanligt kollrar författaren bort mig totalt genom diverse oförutsedda vändningar så jag får börja gissningsleken från början igen.

Den här boken är en riktigt spännande bladvändare där intrigen håller mig på sträckbänken från början till slut, jag måste läsa vidare för att se vad som händer på nästa sida. Efter diverse vändningar kom slutet ändå som en överraskning och det är nånting jag uppskattar, jag gillar när jag inte kan gissa mig till hur det hela ska sluta.
Harlan Coben har nu tagit sig högt upp på min lista av favoritförfattare och jag ser fram emot nästa bok av honom

Tack Bookmark förlag för rec.exet!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR


Mer info om författaren och hans böcker finns på Harlan Cobens websida

Andra böcker av Harlan Coben jag recenserat

Saknar dig
Främlingen
Sanningen

Inte utan dig finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Jag håller helt med dig. En riktigt bra och spännande bok. Jag recenserade den i måndags.

    https://skrivrobert.blogspot.com/2019/01/inte-utan-dig.html

    SvaraRadera