tisdag 8 januari 2019

Planer/förhoppningar för 2019

Jag är inte så lite sen med den här men bättre sent än aldrig och jag har haft en hel del annat att syssla med så då fick det dra ut på tiden.

2018 var ett underbart år, jag kunde till slut slutgiltigt avsluta en del i mitt liv som lagt en massa hinder för mig, och det märktes direkt på läsningen. Under 2019 kommer det att hända mycket saker hos oss och det är nästan bara positiva händelser. Min make går i pension lite i förtid så han kommer att slippa sina ånga jobbresor och det är ju positivt. Det lite "negativa" är väl att han då kommer att vara hemma hela dagarna och det kan bli lite av ett störningsmoment för mig. Självklart vill han umgås och prata med mig och han vill nog också ha begripliga svar från mig så jag får lära mig att dela uppmärksamheten mellan böckerna och honom. Hittills har jag ju haft det så bra att jag haft "egentid" hela dagarna, 5 dagar i veckan, och då kunnat spendera de timmarna till t ex läsning och bloggande, men jag lär nog vänja mig så småningom.

Det jag hoppas på under 2019 är

1. Läsa hyllvärmare Det gick väldigt bra med hyllvärmarläsningen under 2018 och jag vill komma upp i minst samma nivå under 2019 men ju fler, desto bättre.

2. Minska bokinköpen Jämfört med 2017 så lyckades jag halvera mängden inköpta böcker under 2018 och det är jag stolt över,. Bättre kan det ändå bli, jag sitter ju med bokhyllor fyllda med olästa böcker så det är inte precis så att jag skulle behöva köpa något att läsa. Jag blir bara så sugen ibland på vissa böcker att jag inte kan låta bli och så har vi ju bokrean då det är omöjligt att inte komma hem med en massa nyinköpt. Och under bokrean har jag hittills tillåtit mig att köpa det jag vill ha inom rimliga gränser. Vad som sen är rimliga gränser är lite flytande men jag försöker tänka på att bara köpa böcker so jag verkligen vill ha och inte slentrianköpa bara för att det är bokrea.

3. Bloggen Jag måste nog fortsätta att försöka avsätta tid till att fixa med bloggen så inte saker och ting blir liggande och så att en del idéer blir förverkligade.

4. Planering och utvärdering Det här måste jag definitivt fortsätta med även under 2019, det har visat sig vara ett utmärkt verktyg för att se till att jag inte hamnar efter vare sig med läsningen eller med recensionerna.

5. Utanför bekvämlighetszonen Under 2018 läste jag lite sånt som definitivt hamnade utanför min bekvämlighetszon och det fungerade bra och jag hittade till och med sånt som jag faktiskt tyckte om. Alltså är det det jag ska fortsätta med under 2019 och ta mig an böcker ur genréer jag vanligtvis undviker. Det jag haft stor hjälp av är förlagens spontanutskick där jag fått hem böcker som jag i vanliga fall inte hade valt själv att läsa och där har jag också hittat ett antal böcker som jag t o m tyckt väldigt mycket om.

Det kommer att hända mycket rent privat i vår familj under 2019 och mycket är positivt som det ser ut nu men vi får väl se hur det blir i slutänden. Om allt går bra så tror jag nog att jag inte har några problem med att lyckas med de här punkterna så jag håller tummarna att allt går som planerat.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar