söndag 7 juli 2019

Recension: Vackra unga döda av Jessica Fellowes

Titel: Vackra unga döda
Originaltitel: Bright Young Dead
Serie: Mitfordmorden
Författare: Jessica Fellowes
Översättning: Ylva Stålmarck
Format: Inbunden
Antal sidor: 366
Förlag: Bokförlaget Polaris
Recensionsexemplar

"När Pamela Mitford firar sin 18-årsdag på Asthall Manor har det glada 20-talet nått sin höjdpunkt, och Asthall invaderas av njutningslystna, vackra unga personer ur gräddan av den engelska societeten. Deras traditionsenliga skattjakter är vida omtalade men leken slutar i tragedi när den karismatiske Adrian Curtis blir knuffad från den närliggande kyrkans tak och ablider.
Polisen slår fast att mördaren måste vara tjänsteflickan Dulcie. Men Mitfordsystrarnas barnsköterska och förkläde Louisa Cannon är övertygad om att Dulcie är oskyldig och fast besluten att rentvå henne - samtidigt som den riktiga mördaren av allt att döma är någon i Louisas närhet."
--------------
Jag läste första delen i den här serien för cirka ett år sen och tyckte väldigt mycket om den och ville gärna fortsätta att följa serien, nu var det alltså dags för del två och förlaget skickade den till mig när jag bad om den.

Precis som med del ett är stämningen i boken verkligen England på 1920-talet, den här författaren lyckas riktigt bra med att förmedla det tidstypiska både när det gäller människorna och miljön.
Den välkända Mitfordfamiljen bildar bakgrunden till mordmysterierna utan att själva egentligen vara inblandade. Brotten sker bland människorna i kretsen runt familjen. De som ger sig den på att lösa brottena är Mitfordsystrarnas barnsköterska och förkläde Louisa Cannon med hjälp av vännen och polisen Guy Sullivan. Man kan inte annat än gilla personerna i de här böckerna.

Det här är charmiga gammaldags pusseldeckare utan alltför mycket blod och våld. Tycker man om Agatha Christies deckare så tycker man med säkerhet om den här serien också. Jag är väldigt förtjust i den här serien och ser verkligen fram emot nästa del.

Tack Bokförlaget Polaris för rec.exet!

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Min recension av första delen i serien

Mysteriet på Asthall


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Jessica Fellowes websida

Vackra unga döda finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar