söndag 16 juni 2019

En smakebit på søndag - Vackra unga döda

Det har varit en riktigt härlig helg hittills. Vi hade från början tänkt att åka iväg och handla kläder på lördagen men kom sen på att vi ju kunde klara av det redan på fredagen. Så på lördagen kunde vi istället ägna oss åt annat. Maken rensade i rabatterna och planterade lite nytt och jag satt och läste. Det skönaste var att det äntligen var lagom varmt så att jag inte behövde ha så mycket och så varma kläder på mig. På söndagen har vi tänkt besöka närmaste bakluckeloppis för att se om vi kanske skulle hitta något kul där och sen får vi se vad mer vi hittar på att göra. Men söndagen för mig börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------

Jag har precis börjat på en ny bok så min smakbit kommer från sidan 11 i Vackra unga döda av Jessica Fellowes (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)


"Medan de gick uppför trappan tillsammans stålsatte sig Louisa inför det som väntade dem. De glimtar av Nancys vänner hon hade fått på Asthall var inte detsamma som att se dem i sin naturliga miljö, där de fritt kunde hänge sig åt den nya tidens seder. Att stiga in i rummet kändes som att försvinna in på Tatlers societetssidor, fast i färg. Det tog en liten stund innan Louisas ögon hade vant sig vid den dämpade belysningen och hon såg de täta klungorna av unga män och kvinnor, med ansiktsdragen ömsom uppmjukade och ömsom skarpt belysta av de fladdrande lågorna från brasan och ljuset från Tiffanylamporna som stod här och var i rummet. Hennes blickar föll på detaljerna: en röd läppstiftsfläck på ett tomt glas, cigarretter i långa munstycken som hotade sätta eld på håret på alla som stod nära, pannband med eleganta vippande fjädrar, vågade lila strumpor som skymtade fram när en man lade benen i kors." 22 kommentarer:

 1. Jag är lite nyfiken på de här böckerna. Får se hur det slutar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt trevliga böcker, hittills i alla fall.

   Radera
 2. Tack för smakbiten. Har två böcker i den här serien och är lite nyfiken på den. Men det är ju inte tunna böcker...

  SvaraRadera
 3. Är så nyfiken på de här böckerna. Har den första oläst i hyllan. Trevlig söndag! (Hoppas ni hittar något kul om ni åker på loppis.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt trevliga böcker som får mig att tänka på Christies deckare.

   Radera
 4. Den verkar välskriven och kanske faller jag för frestelsen och börjar läsa den trots att jag inte läser så mycket krim. Tack för smakbit och trevlig söndag, vi har så kvavt här så det knappt går att röra sig utan att svetten lackar trots att det är mulet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är väldigt välskrivna och väl värda att läsa även om man i vanliga fall inte läser deckare.

   Radera
 5. Alltså, jag undrar om det är samma systrarna Mitford det baserar sig på som Cecilia Hagen skrev om i De osannolika systrarna Mitford... Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst den boken också och visst är det de systrarna. Men i de här böckerna fungerar de mer som bakgrund istället för att vara i centrum.

   Radera
 6. låter onekligen intressant. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Har läst första, gillade och tänkt läsa den här framöver, kanske blir det under sommaren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en trevlig serie om man gillar den här typen av mysdeckare.

   Radera
 8. Jag gillar omslaget och tackar för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Är nyfiken på den boken.

  SvaraRadera
 10. Jag läste Mysteriet på Asthall i samma serie, den gillade jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att gilla de här böckerna.

   Radera