torsdag 23 januari 2020

Hett i hyllan #232


Idag kommer jag tillbringa största delen av dagen med att sitta i telefon, eftersom jag måste boka om en massa tider för provtagningar och läkarbesök så att det funkar för mig Men jag börjar dagen med att delta i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------------

Ett loppisfynd igen


Skyldig som synden av Tami Hoag
Baksidestext:
"Åttaårige Josh Kirkwood återvänder hem efter att ha varit kidnappad. En person grips och häktas. Stäkmningen inför rättegången är spänd. Den man som är anklagad är både respekterad och älskad och staden delas i två läger. Josh har blivit stum och ingen kan förmå honom att tala. Vad har han utsatts för av kidnapparen? Är rätt man anhållen?
Åklagare Ellen North hamnar i hetluften. Hon får kämpa mot en sensationshungrig press, politiskt maktspel och en skrupelfri försvarare som en gång varit hennes älskare. Och just som segern är inom räckhåll kommer nyheten om att en liten pojke blivit bortförd..."

-------------

Den här köpte jag 2013 på bakluckeloppisen vid Täby Galopp och när jag nu läser baksidestexten så förstår jag precis varför jag köpt den. Jag gillar (och måste för att inte tröttna) ju att blanda genréer och behöver emellanåt nånting våldsamt och spännande att läsa mellan allvarligare böcker. Den här boken passar alltså riktigt bra in där. Det jag inte fattar är varför den blivit en hyllvärmare, för den är ju också perfekt sängläsning eftersom den är i pocketformat. Det troliga är nog att jag helt glömt bort den eftersom den låg i bakersta raden i pocketbokhyllan. Nu när jag hittat den så är det nog snart dags att läsa den också.

3 kommentarer:

  1. Då hoppas jag att pojken som blev bortförd klarar sig. Alltid extra nervpåfrestande när barn är i fara.

    SvaraRadera
  2. Okänd för mig. Låter som den både kan vara spännande och obehaglig.

    SvaraRadera
  3. Ännu en bok som jag inte hört talas om tidigare.

    SvaraRadera