söndag 5 januari 2020

Recension: Den nakna flickan av Helen Stommel Olsson

Titel: Den nakna flickan
Författare: Helen Stommel Olsson
Format: Inbunden
Antal sidor: 303
Förlag: Bladh by Bladh
Recensionsexemplar

"I den nakna flickan får du följa med på den unga Viktorias livsresa, från barndom och uppväxt i en sluten religiös sekt på flykt från de svenska myndigheterna som ung mamma och vidare ut i världen på olika omvägar, till livet som firad stripteasedansös och sedermera ägare till en exklusiv nattklubb i Sverige.
Du får inblick i en kvinnas frigörelse och kamp för att lämna sina rötter och "Familjen" hon växte upp i - och hennes revansch på samhället.
Du får möta religiösa fanatiker och outsiders men också människor som kommit lite i skymundan eller av olika anledningar råkar befinna sig i nattens skuggor. Du får även titta in i världar du inte trodde fanns, men som fortfarande existerar överallt."

----------------
Jag blev intresserad direkt när jag läste baksidestexten på den här boken och ville läsa den och bad självklart om ett rec.ex av den.

Sekter är något jag alltid varit intresserad av och framför allt människorna som hamnar i sekterna, deras bakgrund och motiv för att gå med. Det som gjorde den här boken extra intressant var att jag läst tidigare en annan bok om just den här sekten. "Familjen" (eller Guds barn som de hette tidigare) var en av de här riktigt skrämmande sekterna som gick ordentligt överstyr i sin världsuppfattning och med sina egna regler och trossatser.
Det är också en sak när det är vuxna som frivilligt går med i en sekt men något helt annat när barn antingen föds in i sekten eller tas dit i så ung ålder att de efter ett tag egentligen inte känner till om något annat än sektens verklighet.
Att Viktoria så småningom hamnar i en ljusskygg verksamhet i den "verkliga" världen är egentligen ganska logiskt, hon är ju van vid att bli utnyttjad

Enligt omslaget är boken inspirerad av en sann historia och det gör den ännu mer intressant. Även om det gör att boken berör så kan jag tänka mig att den sanna historien är mycket värre än den fiktiva som är illa nog.

Är man intresserad av sekter och berättelser baserade på verkligheten är Den nakna flickan ett måste att läsa. Det är en engagerande, intressant och lättläst berättelse som man verkligen inte kan släppa när man väl börjat läsa. Jag har ännu inte läst den här författarens förra bok, Gangsterprinsessan, men blir nu sugen på att läsa den också.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bladh by Bladh/Schyttberg PR för rec.exet!

Den nakna flickan finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar