torsdag 12 september 2019

Recension: I denna ljuva villervalla av Ewa Klingberg

Titel: I denna ljuva villervalla
Serie: Begravningsbyrån Tranan, del 4
Författare: Ewa Klingberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 234
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

"Knopparna spirar utanför begravningsbyrån Tranan, liksom kärleken i Sandras hjärta. Hon har till slut insett att den enda vägen är framåt, både för hennes personliga del och för Tranan. De nya tiderna kräver kreativitet och flexibilitet. Inte minst när ett kristet mc-gäng kliver in genom dörren för att begrava sin ordförande. Deras ovanliga krav blir en slutlig ögonöppnare för Sandra. Om byrån klarar av att tillmötesgå dem, klarar den allt.
Av gamla, anrika Tranan finns snart inte mycket kvar. Den tunga och mörka inredningen byts ut mot fräsch och ljus. Men då Sandra slänger bort det gamla hittar hon något som får en allvarlig konflikt att blossa upp och hon undrar om Tranan ändå inte gräver sin egen grav till slut. Med god hjälp av moster Majken."

-----------------------
I denna ljuva villervalla är fjärde och sista delen om Begravningsbyrån Tranan och oj vad jag har längtat efter den. Och nu var den äntligen här!

Eftersom det här är fjärde delen om det härliga gänget på Tranan så har jag kommit så nära karaktärerna att de nästan känns som nära vänner istället för "bara" fiktiva karaktärer i en feelgoodroman. Var och en av dem har sina egenheter och faktiskt så har den här författaren lyckats med att skapa en hel grupp där alla är charmiga på sitt eget sätt. Till och med moster Majken, som emellanåt gör saker och ting mer besvärliga än de skulle behöva vara, är en trevlig människa i grund och botten och man anar ju att det ligger mer bakom hennes gärningar än vad det ser ut som.
Stämning och miljö är något Ewa Klingberg är väldigt bra på att förmedla, jag äter sällan fikabröd men jag blir otroligt sugen på wienerbröd när jag läser de här böckerna och jag som redan för länge sedan lovat mig själv att aldrig mer flytta till en mindre stad, blir helt tagen av småstadscharmen i Klingbergs Tranås.

Jag har verkligen njutit av att läsa den här kvartetten och känner att jag faktiskt inte skulle säga nej till en bok till bara för att få tillbringa ett par timmar till bland de här trevliga människorna. Jag älskar hur författaren berättar om de här människorna och Tranås med sådan värme och stilla humor att jag kommer på mig själv med att sitta och småle medan jag läser. Nu har jag alltså hittat en av mina absoluta favoriter bland feelgoodförfattarna.

Tack Historiska media för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Ewa Klingbergs blogg Holavedsbrudar

Mina recensioner av andra böcker av Ewa Klingberg

Begravningsbyrån Tranan
Där rosor faktiskt dör
Blott en begravning
Nu stormar det i dalens famn

Huskvarnaserien
Manglade dukar och vikta servetter
Lånat silver och krossat glas
Vaxade juveler och brända hjärtan


I denna ljuva villervalla finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden1 kommentar:

  1. Jag har läst en av henne och fick mersmak! Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera