fredag 29 november 2019

Recension: Sprucket läder och svikna löften av Ewa Klingberg

Titel: Sprucket läder och svikna löften
Serie: Huskvarna, del 4
Författare: Ewa Klingberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 335
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

" Lollo är nybliven singel och driver en nagelsalong i Huskvarna. En dag tar hon en paus från kunder och nagellack och besöker motormässan i Jönköping. Utställningen med sina vrålåk är som gjord för nostalgitokiga Lollo. Bland framfusiga säljare och hisnande föreställningar stöter hon på Lars.
Nötet få dem båda att längta efter någon att dela livet med igen. Men det är svårt för kärleken att ta fart på allvar. Lollo kämpar med sitt dåliga självförtroende och Lars har svårt att hitta barnfria dagar i sin kalender. Och så är det den där drömbilen med rosa hajfenor som ständigt dyker upp i Lollos liv. Vem kan ana att den rymmer en släkthemlighet som involverar Lars?

--------------------
Jag blir lika glad varje gång det kommer något nytt från den här författaren så när den här fjärde delen i Huskvarnaserien skulle komma så ville jag definitivt läsa den och förlaget skickade den till mig. Eftersom jag läst de tidigare delarna så var ju den här boken ett definitivt måste.

Precis som i de andra  delarna av Huskvarnaserien består den här boken av en nuberättelse och en historisk del som hänger ihop på något sätt (hur får man reda på så småningom). Jag har en liten förkärlek för den historiska delen av de här böckerna även om jag tycker att den nutida delen också är bra.

Lollo är en person som jag tycker väldigt mycket om och det speciellt på grund av hennes intresse för 50-talet, jag är nämligen själv väldigt förtjust i 50-talskläder och skulle gärna klä mig så om det bara gick.
Som det ska vara i en feelgoodroman så finns det såklart förvecklingar på vägen men ingenting så allvarligt att det inte går att räta ut och det är nog det som gör att man så gärna vill läsa böcker i den här genrén.

Sprucket läder och svikna löften är en lättläst och charmig bladvändare som jag faktiskt läste på en enda sittning. Även om alla böckerna i serien går att läsa fristående så tycker jag att man nog bör läsa dem i ordning eftersom en del karaktärer och t ex butiker återkommer i alla böckerna. Jag hoppas nu att det kommer fler böcker i den här serien för jag vill gärna läsa mer om den Huskvarna som finns i de här böckerna.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Historiska media för rec.exet!


Mer info om författaren och hennes böcker finns på Ewa Klingbergs blogg Holavedsbrudar

Mina recensioner av andra böcker av Ewa Klingberg
Huskvarnaserien
Manglade dukar och vikta servetter
Lånat silver och krossat glas
Vaxade juveler och brända hjärtan

Begravningsbyrån Tranan
Där rosor faktiskt dör
Blott en begravning
Nu stormar det i dalens famn
I denna ljuva villervalla

Sprucket läder och svikna löften finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok


1 kommentar: