söndag 21 juli 2019

Recension: Nu stormar det i dalens famn av Ewa Klingberg

Titel: Nu stormar det i dalens famn
Serie: Begravningsbyrån Tranan del 3
Författare: Ewa Klingberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 227
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

"Medan snöflingorna dalar mot marken samlar Sandra sina kollegor på begravningsbyrån Tranan efter en skön julledighet. Wienerbröden står framdukade i personalrummet och allt verkar gå Sandras väg: kärleken mellan henne och Christoffer blomstrar, uppdragshögen växer och hon finner sig mer och mer tillrätta. Men ett oväntat telefonsamtal visar hur bräcklig lyckan är. Det nya året, som började så hoppfullt, visar sig bli allt annat.
Plötsligt befinner sig Sandra i ett läge med en haltande begravningsbyrå, en relation som knakar rejält i fogarna och en moster med hemligheter. För att undvika katastrof behövs mod och viljestyrka, men har Sandra verkligen vad som krävs? Ska hon lyckas få Tranan på fötter så att försäljningsplanerna faktiskt kan gå i lås? Och kan Sandra själv hitta lyckan igen?"

-----------------------

Jag läste del 2, Blott en begravning, nyligen och eftersom jag redan hade den här tredje delen hemma så kunde jag börja läsa den nästan direkt efter. Det är alltid skönt när man slipper vänta alltför länge på nästa del.

Det är lika trevligt varje gång att få vara del av gänget på Tranan för det är precis så det känns, man är en i gänget. Trots att begravningsbyrån nu går ganska bra så dyker det ändå upp problem som återigen får Sandra att tvivla lite på om hon ska orka med att försöka hålla Tranan flytande tills dess att hon hittar en köpare.
Det finns såklart en del om vad det är som en begravningsbyrå gör och vad som händer när någon dör men allt är beskrivet på ett sätt som gör att det inte känns makabert utan som en naturlig del av berättelsen.

Nu stormar det i dalens famn är minst lika mysig och charmig som de tidigare delarna i serien och jag är väldigt nyfiken på hur det ska gå för Sandra och de andra på Tranan. Fjärde delen i serien kommer i augusti och den längtar jag efter att få läsa!
Tack Historiska media för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Ewa Klingbergs blogg Holavedsbrudar

Min recension av första och andra delen i serien

Där rosor faktiskt dör
Blott en begravning

Huskvarnaserien
Manglade dukar och vikta servetter
Lånat silver och krossat glas
Vaxade juveler och brända hjärtan

Nu stormar det i dalens famn finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar